Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
ШЕСТА РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ВЛАДИМИРЦИ

Поверење Небојши Радовићу

И ова седница скупштине у крајње експедитивном току позабавила се битним питањима од буџета извештајем о извршењу истог за период прве половине текуће године. Потом је уследио предлог одлуке о четвртом ребалансу буџета за 2021.годину. Одлучивало се и о покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине општине непосредном погодбом те предлог одлуке о покретањњу поступка прибављања непокрености у јавну својину општине Владимирци. Тема је била и предлог одлуке о конверзији потраживања општине у капитал предузећа за водне путеве „Иван Милутиновић“ ПИМ АД БЕОГРАД и отпису потраживања овом привредном друштву. Као и предлог одлуке о стављању ван снаге правилника о суфинансирању мере енергетске транзиције.

Битан је био и предлог решења о давању сагласности ЈКП „Извор“ нa измењени програм коришћења субвенција из буџета општине за ову годину и предлог решења о давању сагласности на ценовник комуналних услуга које пружа ЈКП „Извор“ пречишћен текст за камени агрегат. Уз предлог о престанку мандата вршиоца дужности директора ЈКП „Извор“ уследио је предлог решења о именовању директора ЈКП „Извор“ дипломираног инжињера грађевине Небојше Радовића на ту одговорну функцију
Захвалан сам на указаном поверењу свима од председника општине Горана Зарића до председника скупштине и свих одборника. На мени је да искуством и знањем дам пун допринос бољитку овог предузећа квалитетом услуга бројних корисника са територије општине Владимирци, био је јасан у намерама свог удела у раду али и безрезервој подршци коју је добио именовањем.

После предлога закључка о усвајању извештаја о раду општинског већа за период 1. април – 30. јун текуће године и одборничких питања председник скупштине Раде Ковачевић је сумирао рад овог тела:
Наравно да је све било битно за житеље наше општине али су у првом плану били ребаланс буџета и именовање директора ЈКП „Извор“ Небојше Радовића за челног човека овог предузећа. Сведоци смо да се поједине општине муче са тешко решивим проблемом водоснадбевања а ми смо и током несносних жега били решени тих главобоља уз жељу да и надаље тако буде на задовољство свих, био је задовољан током седнице председник скупштине.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa