Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
задоваљавајући старт мачве: (фото: С. С.)

задоваљавајући старт мачве: (фото: С. С.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Дерби Подриња

Први званични дуел Мачве и Лознице после седам година. Последња два без победника. Различитиа расположења. Значи више од три бода
Шабац и Лозницу, као уосталом и Шабац и Ваљево, краси посебно спортско ривалство где победе не значе само бодовни салдо или пролазак у наредну рунду, већ имају посебну драж победе над комшисјким ривалом. Иако је посмартано кроз призму броја мечева, Лозница вероватно чешће за ривала имала шабачки Раднички него Мачву развио се јак ривалитет између црвено-црних и зелено-белих. Последњу деценију није било међусобних лигашких мечева с обзиром да је Мачва углавном играла виши ранг у односу на Лозничане, а само је у сезони 2015/16. тим из мањег града био виши ниво.

У марту 2014. године, у завршници Српске лиге „Запад“, шабачка Мачва, каснији шампион дочекала је Лозницу и било је 0:0, а у августу 2013. на Лагатору је завршено 1:1. Лозничани су наредне сезоне изборили Прву лигу, одмах се вратили у СЛЗ и ту таворили без реалне шансе за вишим рангом док нису искористили прилику и аплицирали за Прву лигу и са седме позиције промовисани админтративно у други ранг. Мачва је стизала и до Супер лиге и ходала другим путевима. Сада су заједно и после много припремних, следи и званична утакмица.

Расположења су различита пред дерби Подриња. Мачва је два бода од водећег тандема и иако није бриљирала против Кабела, победом додатно је подигла самопоуздање и са много оптимизма путује на Лагатор.

Мачва – Кабел 1:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца. 1.500. Гл. судија: Ненад Ђорђевић (Гуча); помоћници: Џајић и Ђурић (оба Уб). СТРЕЛАЦ: Стевановић у 90 + 1 минут. ЖУТИ КАРТОНИ: Тојчић (Мачва): Мартинкевич, Кљајић, Новаковић, Мирић (Кабел). ЦРВЕНИ: Новаковић у 90+3.мин. (Кабел)
МАЧВА: Самуровић, Тојчић, Пешић, Јевтић, Поповић, Адамовић, Белић, Марјановић (Стевановић), Мијаиловић (Чворић), Арамбашић (Радовановић), Мићановић.
КАБЕЛ: Елесин, Новаковић, Кљајић, Ловре, Радмиловић, Мартинкевич (Ђуровић), Шљиванчанин (Нијемчевић), Варга, Павлица (Лучић), Ивеља, Мирић.


-Верујемо у нешто, имамо циљ, план, жељу и што је важно, када је тешко, не одустајемо. Много шанси смо пропустили против Кабела, али нисмо одустајали, иако нас није ишло, изборили смо се за победу и жеља, труд, борба су манир у којем наступамо увек – рекао је Ђорђе Белић, дете Мачве које се вратило у клуб, а до недавно је било на позајмици баш у Лозници.

Лозничани су јако лоше започели првенство и после три кола немају ниједан бод, једини уз реално најслабији новосадски Кабел. Нису постигли ниједан гол. Ако се неуспех у Ивањици очекивао, пораз од Инђије у Лозници и неуспех у Жаркову нису „планиран“ и већ сада су амбиције реално спласнуле. Мотивација је посебно значајна и не може недостајати у мечу какав следи.

Два клуба, упркос ривалитету, негују и пријатељске односе, а дрес зелено-белих носе носе дугогодишњи дефанзивац Мачве и заменик капитена Игор Ристивојевић, везни фудбалер Лазар Ивић, нападач Никола Милинковић и његов колега по позицији Горан Матић. Лозница има искуснији тим, искуснијег трнера, али је квалитет, показују досадашњи резултати, на страни Шапчана.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa