Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
УЗ СТОТИ ФИЛМ ЛАЗАРА РОКВУДА

ФИЛМ ЈЕ МОЈА СУДБИНА

Лазар Роквуд (62), глумац у Торонту, у Канади, наше горе је лист. Рођен је у Сомбору и детињство и прву младост провео је у родном граду. Више од 40 година је у „Новом свету“, где остварује дечачки сан - бављење филмском уметношћу
О овом ведром човеку - који, по телесној грађи, покретима, менталном склопу и, посебно, духовном и милом лицу, изгледа 20 година млађи, определили смо се да „насликамо“ портрет речима зато што ће, као један од наших најпознатијих и најуспешнијих глумаца у свету, ускоро снимити свој јубиларни - стоти филм.
До сада их је Лазар Роквуд, који је у свету филма у Америци, посебно у главном центру филмске индустрије - Холивуду, познат само као Лазар, снимио 97. Филмове је снимао у Канади, Америци, Јапану, Аустралији, на Бермудима, у Хон-Конгу и другим земљама и местима. Први његов филм је „Гуфбал“ из 1985. године, а међу онима који су га прославили су: „Џеронимове ципеле“, „Слобода убица“, „Бруко“, „Ваздух“, „Драмлес“ и многи други.
Дугачак је био пут од сиромашног, али ведрог дечака Лазара Рајића из војвођанског миљеа, до светских филмских центара и филмских класика. Шта сада ради Лазар док припрема нова три филма, међу којима и стоти, јубиларни; како осмишљава свој живот; чему још тежи, шта га чини ведрим и свежим, као да је на почетку каријере; зашто каже да је једино филм бесмртан“, да је он, филм - његова религија?
О томе, у разговору са нашим репортером, ексклузивно за „Глас Подриња“, познати глумац, прича:

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa