Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
ПРИМ. ДР НЕБОЈША СОФРАНИЋ, Фото: Глас Подриња

ПРИМ. ДР НЕБОЈША СОФРАНИЋ, Фото: Глас Подриња

Извештај Завода за јавно здравље

Благо погоршање епидемиолошке ситуације

На териоторији Мачванског округа у протеклих месец дана уочен је пораст броја оболелих и погоршање епидемиолошке ситуације. Број активно оболелих у овом тренутку је 1.056. Процес вакцинације тече успорено. Маске у школама су обавезне као и социјална дистанца
У просторијама Завода за јавно здравље одржана је конференција за медије поводом тренутне епидемиолошке ситуације.

Када је реч о почетку нове школске године, образован је тим за школе кога чине представници Завода за јавно здравље Милан Јовановић Батут, као и Министарства здравља и просвете. Препоручено је да Заводи шаљу локалним штабовима процену епидемиолошке ситуације за претходних 14 дана.

-Индикатори које смо добили од „Батута“ се односе на број позитивних на сто хиљада становника у последњих 14 дана, као и проценат позитивности од свих тестираних. На основу та два индикатора процењујемо епидемиолошку ситуацију и ради се категоризација по оним чувеним зонама - зелена, жута и црвена – рекао је Шеф одсека за епидемиолишки надзор прим. др Небојша Софранић.

На териоторији Мачванског округа у протеклих месец дана уочен је пораст броја оболелих и погоршање епидемиолошке ситуације. Број активно оболелих у овом тренутку је 1.056, на основу чега је категоризација епидемиолошке ситуације жута зона за општине Шабац, Лозница, Богатић, Коцељева, Владимирци, Љубовија, Крупањ. Једини изузетак је општина Мали Зворник која има највећи број вакцинисаних и категорисана је у зелену зону.

-На основу ситуације у школама, штабови шаљу даље информације школској управи а она тиму за здравство. Тим за здравство у четвртак одлучује и у петак ћемо сви бити обавештени за следећу недељу. Ове недеље школа креће по првом моделом и сви су зелена зона – додао је прим. др Софранић.
Процес вакцинације тече успорено. На територији Мачванског округа другом дозом вакинисано је 46% становништва. Изузетак је Шабац који је изнад просека – 51% вакцинисаних другом дозом и Мали Зворник – 67%.

Маске у школама су обавезне као и социјална дистанца. Једино када ученици седе у клупи и не разговарају могу да скину маске.

Када се у одељењу нађе један позитиван ученик настава се не прекида, међутим са два и више позитивних долази до прекида непосредне и цело одељење прелази на онлајн наставу у трајању од 10 дана.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa