Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАН САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ У ПУНОМ КАПАЦИТЕТУ

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао са директорима основних и средњих школа са територије града Шапца како би се договорили о начину организовања наставе и спровођењу епидемиолошких мера у новој школској години.

Основне и средње школе у потпуности су спремне за почетак нове школске године, истакао је градоначелник Пајић.

- Велико нам је задовољство што ће ученици опет бити у школским клупама у пуним одељењима и часовима од 45 минута. Директори су добили јасна упутства од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Градске управе града Шапца у вези са почетком школске године. На састанку смо имали прилику да отклонимо све недоумице у организацији процеса наставе и боравка деце и запослених у школама. Верујем да заједничком борбом можемо да се одупремо ковиду-19 да би се ова школска година завршила онако како започиње, у пуном капацитету. Колико ћемо у томе успети зависи и од нас самих, рекао је градоначелник Пајић.

Ношење маски, дистанца, прање руку и дезинфекција просторија најважније су мере које се морају поштовати додао је градоначелник.

- Очекујемо да ће се одржати висок ниво солидарности, колегијалности и подршке током отежаног рада, што је био случај и у претходном периоду. Школе ће добити сву потребну помоћ од Града Шапца. Свим ученицима и просветним радницима желим срећан почетак нове школске године”, рекао је градоначелник Пајић.

Зоран Старчевић, директор Основне школе ,,Ната Јеличић” изразио је наду да ће се овакав процес наставе задржати до краја школске године.

- Радује нас чињеница да ће сви ученици кренути у школу по редовној процедури. Враћамо се у период пре ковида што радује све запослене у систему образовања. Надамо се да ће овакав начин рада потрајати до краја школске године јер ће деци значити много за образовање и дружење, рекао је Старчевић и пожелео срећан почетак нове школске године свим просветним радницима, родитељима и ученицима.
Састанку су присуствовали и Бојан Дамњановић, члан Градског већа за образовање и Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa