Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
Девет златних наступа
“АСОЛУТЕ” ПОНОВО БЛИСТАЛЕ

Девет златних наступа

Девет златних медаља за исто толико наступа освојила је балетска секција КУД-а „Абрашевић“ „Асолуте“ (Assolute) на два фестивала у петак и суботу. Поред медаља добиле су и прегршт специјалних награда, од којих су најзаначајније директни пласмани на такмичења у Праг и Истанбул.

Тара Цветковић и овога је пута осмислила и са девојчицама спремила све кореографије.
На ова два фестивала „Асолуте“ нису биле у пуном саставу. Прве вечери, у Зрењанину, поред Таре је наступила седмогодишња Лена Ђурић, а публици су се представиле се три кореографије. Тара је била највоља у два соло наступа, а злато су освојиле и за одиграни дует.

Следеће вечери, у Сремској Митровици придружиле су им се и тринаестогодишња Дуња Нешић и шестогодишња Александра Марковић. Њих четири укупно шест пута су изашле на бину и освојиле толико најсјајнијих одличја. Тара је два злата освојила у соло наступима. Лена и Александра су биле најбоље у дуету у категорији мини, Тара и Лена у дуету јуниори, а Дуња у јуниорима соло. Тара и Дуња су освојиле златну медаљу и у дуету у категорији сениора.



Конкуренција на оба такмичења била је изузетно јака. Учествовали су познати плесни студији из Србије и Босне и Херцеговине, који располажу далеко већим средствима и подршком, а од којих су неки довели и по неколико десетина играча. Поред борбе са конкуренцијом, Тара је највећу борбу извојевала над собом, играјући повређена у Сремској Митровици.

За мање од годину дана “Асолуте” су освојиле 26 медаља, од тога 23 злата, једно сребро и две бронзе, као и специјалне награде жирија где год да су се појавиле.

Пред овим талентованим девојчицама је највећи изазов до сада. Својом жељом, радом и залагањем оствариле су пласман у Праг и Истанбул. Наравно, то није довољнои да оду тамо. Неопходна су и материјална средсва која нису мала. Све су до сада финансирали родитељи. Остаје нада да ће неко у овом граду препознати квалитет и помоћи им да Шабац у најбољем светлу представе и на европској сцени.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa