Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
вратили се победама (фото: С. С.)

вратили се победама (фото: С. С.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

„Грађевинари“ за нови почетак

Убедљив пораз од Лознице померио Шапчане два корака у назад. Наредни ривал највеће име у првенству, али разочаравајућег старта. Дуел две подмлађене екипе за горњи део табеле
У прва три кола све је изгледало сасвим солидно за Мачву, бод са тешког гостовања, две победе на домаћем терену и беше пријатно гледати и табелу. Мотивација не би смела да изостане у подринском дербију, но у мечу против, до тог тренутка тима без бодова, Шапчани су потпуно подбацили и доживели не само губитак бодова, већ убедљив пораз који је, бар у тој мери, мало ко очекивао. Врло брзо су домаћи стигли до предности 2:0 и иако је успела Мачва да умањи заостатак, повратак није био могућ.
-Ово је изузетно млад тим, успели смо у три кола да остваримо више од очекиваног и стоврен је један притисак очекивања и у овом мечу, а као замка појавила се Лозница, један од најквалитетнијих тимова у лиги који је само лоше стартовао. Без обзира, задовољни смо са учинком од седам бодова у четири кола, али не смемо да се задовољавамо само са тим. Морамо да развијамо младе играче, напредујемо, што је и превасходни циљ ове сезоне – истакао је тренер Мачве Борис Савић.

Лозница – Мачва 4:1 (3:1)
Клипци. Гледалаца: 700. Главни судија: Младен Јаковљевић (Љиг); помоћници: Пешовић (Краљево) и Јеремић (Прибој). СТРЕЛЦИ: Ивић у 8, Враштановић у 14. и 73. и Николић у 30. минуту за Лозницу; Мијаиловић у 20. за Мачву. ЖУТИ КАРТОНИ: Спасеновић и Комарчевић (Лозница).
ЛОЗНИЦА: Јеловац, Мијаиловић, Спасеновић, Николић, Ристивојевић, Ивић, Враштановић (Петровић), Милинковић (Матић), Матић (Рајевац), Илић (Радмановац), Комарчевић
МАЧВА: Самуровић, Тојчић, Пешић (Ристановић), Јевтић, Поповић (Чворић), Адамовић, Белић, Стевановић, Мијаиловић (Јовановић), Марјановић (Радовановић), Мићановић (Арамбашић).


Наредни противник је београдски Рад, велико име, прволигаш бивше Југославије, суперлигаш који је после много година морао у нижи ранг. Иако су небеско плави били међу фаворитима за повратак у Супер лигу, подмлађен тим је слабо започео и после четири кола не зна за победу. Попут Мачве углавном су то млади играчи који немају квалитет за највише домете, али носе име које би требало да инспирише ривале. Одбрана је искуснији део тима и већи адут, а у четири меча није виђено много голова на дуелима „грађевинара“. Победом би се Шапчани вратили на пут тријумфа, Рад се покренуо ка средини табеле.
Претходне сезоне Мачва и Рад су играли у Супер лиги. У Шапцу је Рад победио 1:0, а посебно је остао у лошем сећању меч на Бањици, у претпоследњем колу када је било 7:1 за домаћина што је најубедљивији пораз Мачве у четири суперлигашке сезоне.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa