Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
млади тим м. додић (фото: сеха)

млади тим м. додић (фото: сеха)

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

Турнири пред Европу

Кроз девет дана шабачку Металопластику очекују дуели првог кола квалификација за Европски куп, ривал је шведски Алингсос, а последње провере пред ове дуеле Шапчани су имали, односно имају кроз турнирске наступе. Иза себе су оставили надметање у Београду, а на пола пута су у Ваљеву.

Претходног викенда Металопластика је одиграла три меча у оквиру првог Трофеја Новог Београда и у конкуренцији: Динама, Партизана и Обилића заузела треће место са учинком од једне понеде, ремија и пораза. Најпре су некомплетни Шапчани изгубили од Динама 34:33, одиграли без победника са Партизаном 27:27 и такмичење окончали победом над Обилићем 37:35. Идентичан учинак као „плави“ имао је Партизан, али је убедљивија победа против Обилића њима обезбедила позицију два. Многе су изненадили Панчевци остваривши све три победе, док је на зачељу Обилић без освојеног бода.

Од среде Металопластика је на традиционалном Меморијалу Никола Јевремовић Гужва, који сваке године организује ваљевски Металац у част некадашњег играча и тренера више клубова међу којима је и Металопластика. Синоћ су Шапчани играли против домаћег Металца и према свим прогнозама финале је сасвим реално, те уколико је тако они вечерас, од 20:30 играју против победника меча Црвена Звезда – Партизан за титулу на Меморијалу.

За изабранике Миодрага Кажића ово је и последња провера пред први дуел у Шведској, 11. септембра. Реванш је седам дана касније, у Сремској Митровици, с обзиром да у Шапцу не постоји дворана која задовољава услове европских такмичења.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa