Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
поново шампиони: КК “Зорка”(фото: сајт клуба)

поново шампиони: КК “Зорка”(фото: сајт клуба)

КАЈАК: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

ШАПЧАНИ ОПЕТ НА ТРОНУ

Трећа титула у четири године. Шампиони у укупној конкуренцији и међу сениорима. Велики број учесника, изузетно неповољни временски услови. Велики успех подмлађеног тима и обједињене титуле
Тешка, спeцифична кајакашка сезона приведена је крају на домаћој клупској сцени и то на најбољи начин за шабачки кајак. Дуго је Шабац чекао на титулу свеукупног победника, а онда је у четири године велики победнички пехар освојио три пута, 2018, 2019. и поново 2021. године!

После једне сезоне “паузе”, кајакаши шабачке “Зорке” поново су, шампиони Србије у свеукупној екипној конкуренцији. У никада тежим условима борби на завршном догађају домаћег клупског нивоа “зоркаши” су изванредним наступом последњег дана тродневног Првенсства Србије престигли вечитог ривала из Бачке Паланке и освојили победнички пехар. Славље и велики успех ублажили су кишу, ветар и временске услове позне јесени на отвореном језеру београдске Аде.

Репрезентативни септембар
Читав наредни месец обележен је наступима шабачких кајакаша на међународним такмичењима. Најпре од 3. до 6. септембра у Португалу је Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре где ће наступати: Вељко Довраговић, Бранко Лагунџић и Михаило Суботић.
Од 10. до 12. септембра су предвиђене Олимпијске наде у Чешкој где ће наступати: Лука Мањенчић, Јана Гојковић, Катарина Кецман, Михаило Маловић и Лука Трнавчевић.
Небојша Грујић ће веслати на Светском првенству у Данској од 15. до 19. септембра, чиме ће комплетна сезона бити окончана.


-Претходне године нам је непланирано побегла титула, али ове смо дали све од себе да је вратимо у Шабац. Створили смо тим од млађих снага, преданим радом и добром атмосфером подигли квалитет на изузетно висок ниво. Упркос времену, великом броју трка, није се ниједног тренутка осетило неискуство код наших такмичара. Освојили смо велики број златних медаља, имали смо у већини дисциплина по две посаде и то је резултирало скупљањем великог броја бодова – истиче један од тренера у екипи Урош Павловић.

Иако је пред последњи дан заостатак за екипом Таркета износио 25 бодова, изванредна недеља, последњи дан Првенства донео је сјајне наступе Шапчана, велики преокрет и на крају славље са 24 бода више од великог противника. На крају, у свеукупном пласману Зорка 537 бодова, Таркет 513. Трећа позиција је припала изненађењу шампиона, екипи Тисиног цвета из Сенте са 310 поена, Војводина је четврта са 303, док је пети Земун са 252 бода. Укупно се надметало 26 екипа.

По категоријама, Шапчани су убедљиво славили титулу у сениорској конкуренцији са 231 освојеним бодом, Таркет је остао на 175 бодова, док је новосадска Војводина заузела трећу позицију са 168 бодова.
Вицешампиони Србије су јуниори Зорке. Освојили су 155,5 бодова, 22 мање од победника из Бачке Паланке. Војводина је и овде била трећа. Кадети и пионири су екипно трећи Србији. Пионири су освојили 58 бодова, кадети 92, а у обе категорије је славио тим из Сенте.

јесењи услови на ади (фото: сајт клуба)


Објединили смо титуле у миникајак лиги и на екипном првенству Србије, што је велику успех и доказ доброг рада и организације на свим нивоима нашег колектива. Сада нас очекују наступе наших осам репрезентативаца на предстојећим сениорским и млађесениорским планетарним шампионатима, и Регати олимпијских нада, највећем такмичењу млађих категорија – додао је Павловић.

У појединачној конкуренцији освојено је девет златних, 12 сребрних и 15 бронзаних медаља. Још једну златну медаљу освојио је управо Павловић у трци СУП (веслање на дасци за у стојећем ставу) на 200 м, која је премијерно одржана и није се бодовала у екипном пласману.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa