Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
Превенција  нелегалног  одлагања  отпада
ПОТПИСАН УГОВОР

Превенција нелегалног одлагања отпада

Градоначелник Шапца др Александар Пајић потписао је у Министарству заштите животне средине са министарком Иреном Вујовић Уговор о суфинансирању реализације пројекта превенције нелегалног одлагања и уклањања отпада у 2021. години на територији града Шапца.

Укупна средства за реализацију овог пројекта су два милиона динара. Министартво додељује средства у износу од 1.540.616,00 динара док остала средства обезбеђује Град Шабац. Кроз овај пројекат биће уклоњено и очишћено укупно 11 на сеоском подручју у месним заједницама Рибари, Мрђеновац, Слепчевић, Прњавор, Мачвански Причиновић (две локације), Мишар, Дреновац, Криваја, Петловача и Мала Врањска.

,,Циљ овог пројекта је допринос успостављању одрживог система управљања отпадом на територији града Шапца, побољшање услова живота људи и квалитета животне средине. Прављење великих количина отпада и стварање нових депонија утиче на загађивање ваздуха, воде и земљишта, чиме се угрожава здравље свих људи. Због тога морамо адекватно да реагујемо. Не смемо дозволити настајање нових дивљих депонија.
Наши суграђани треба да удишу чист ваздух, али и да земља буде потпуно чиста. Држава је ту да помогне Граду Шапцу како би својим суграђанима обезбедили услове за здрав живот”, рекао је градоначелник Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa