Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРОЈЕКАТ ГРАДА И МИНИСТАРСТВА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Почело уклањање дивљих депонија

Уклањање дивље депоније у Рибарима почело је у понедељак. Санација депоније се реализује у оквиру пројекта превенције нелегалног одлагања и уклањања отпада у 2021. години, о чијем су суфинасирању, прошле седмице, уговор потписали градоначелник Шапца Александар Пајић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

-Вредност пројекта је два милиона динара, од чека 1.540.616 динара финансира Република, а остало Град Шабац. Изузетно важан пројекат за Град, који ће се одвијати на 11 локација на сеоском подручју. Поред Рубара то су и: Слепчевић, Прњавор, Петловача, Мрђеновац, Мишар, Мала Врањска, Криваја, Дреновац и две локације у Мачванском Причиновићу. Желимо да створимо боље услове за живот грађанима. Град је постао стабилан партнер са Републиком. Оваквих пројеката, и у области екологије и у другим сферама, у наредном периоду ће бити све више, рекао је заменик градоначелника Блажа Кнежевић.

Фото: Глас Подриња


Депонија у Рибарима је недавно очишћена, али су несавесни грађани на истом месту поново одложили тоне свих врста отпада. Поред шута, гардеробе, намештаја, међу ђубретом су се могле видети и старе породичне фотографије. За чишћење отпада задужено је ЈКП “Стари град Шабац”.

-ЈКП “Стари град” је аплицирало код Министарства заштите животне средине за пројекат санације дивљих депонија. Наишли смо на разумевање од стране Градске управа, која не само да је подржала овај пројекат него и учествује у његовом суфинансирању. Ми смо лоцирали 11 дивљних депонија на територији Шапца. Ова у Рибарима је дуга око 600 метара и на њој има грађевинског, кабастог, зеленог отпада... Још једном апелујем на све грађане да свој отпад одлажу на места предвиђена за то, рекао је директор ЈКП “Стари град” Никола Беговић.
м.м.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa