Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Добра воља - пола успеха
ОРГАНИЗОВАНА ПРВА ФИЈАКЕРИЈАДА У КЛЕНКУ

Добра воља - пола успеха

У Фијакеријади је учествовало више од 40 запрега из Чачка, Зрењанина, Руме, Пећинаца, Платичева, Сурчина, Бачког Моноштора, Лајковца... Фијакеријада је имала такмичарски и ревијални део. Подељено је 40 пехара.
У суботу, 4. јула, Удружење љубитеља и узгајивача коња (УЉУК) „Војин Пузић Браца“ организовало је прву Фијакеријаду у Кленку.

- Идеја постоји већ годинама, од самог оснивања нашег Удужења, али смо тек ове године успели да је реализујемо. Мислим да је цела прича добила замах када смо одлучили да направимо хуманитарну акцију за малог Стефана који болује од леукемије, каже Бранко Ђурић, члан Управног одбора и један од оснивача Удружења, заљубљеник у коње, „фанатик“, како каже за себе.
У Фијакеријади је учествовало више од 40 запрега из Чачка, Зрењанина, Руме, Пећинаца, Платичева, Сурчина, Бачког Моноштора, Лајковца...



Фијакеријада је имала такмичарски и ревијални део. Подељено је 40 пехара.

- Ова Фијакеријада је, можда, најбоља ове године, а свакако, у такмичарском делу, најбржа, коментарисали су чланови ТВ екипе на снимању емисије „Коњи поново јуре“.
Организатори имају све разлоге за задовољство. Поред Ђурића, председник Удружења Јован Пузић и Бора Ротари изнели су цео посао у вези са организацијом, али су имали несебичну помоћ мештана.

- Посебну улогу одиграла су деца која су и по киши купила смеће уређујући терен, пре и после Фијакеријаде. Неко је помогао финансијски, неко машинама, неко је дао башту, неко прасе... Једни су паковали пакете освежења, други припремали хлеб, колаче, салату... Неко је сатима стајао и усмеравао учеснике куда да иду, неко је надгледао и дојављивао где је шта потребно и шта још треба урадити. Фудбалски клуб „Борац“ нам је уступио свој терен, школа одобрила да користимо и њихов уколико буде потребно, а од МЗ добили смо пуну подршку и одрешене руке. Хвала Кленчанима, поносни смо на њих, поручују из УЉУК.



Уз велики ентузијазам и добру вољу без које ништа не бива, прикупљено је око 40.000 динара за малог Стефана, који су уплаћени на рачун Хуманитарне фондације БУДИ ХУМАН.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa