Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Лакша и бржа дијагностика
ДОМ ЗДРАВЉА У КОЦЕЉЕВИ ДОБИО НОВ РЕНДГЕН АПАРАТ

Лакша и бржа дијагностика

Захваљујући доброј комуникацији ове здравствене установе са Министарством здравља и Фондом за здравствено осигурање у коцељевачки дом здравља стигао је рендген апарат нове генерације
Након бројних покушаја да се обезбеди лекар специјалиста и активира рендген апарат, пацијенти Дома здравља у Коцељеви коначно ће на располагању поново, после дугогодишње паузе, имати важну услугу у области дијагностике.

Захваљујући доброј комуникацији ове здравствене установе са Министарством здравља и Фондом за здравствено осигурање у коцељевачки дом здравља стигао је рендген апарат нове генерације.

–Апарат је добијен од Министарства здравља и надамо се да ће служити дуги низ година. Битно је истаћи да овај рендген апарат омогућава добијање одличних снимака неопходних у фази дијагностиковања и лечења. Они ће моћи да се читају било где у Србији, у било којој здравственој установи, снимци ће моћи да се шаљу електронским путем и да стижу врло једноставно до специјалиста. То ће додатно олакшати и читање снимака које истовремено може да погледа и да мишљење више лекара, са више различитих страна- рекао је председник општине Коцељева Душан Илинчић.

Он је подсетио да су локална самоуправа и руководство тежили годинама да ову услугу здравствене заштите врате у Дом здравља, те да сада коначно виде ефекте тог залагања.

–За десетак дана очекујемо долазак екипе сервисера који ће омогућити стављање апарата у функцију. А осим тога, од Фонда смо добили и специјализацију за нашу докторку на радиологији и надамо се да ће у задатом року завршити специјалистичке студије и да ћемо што је пре могуће имати комплетну радиологију у дому здравља, што се тиче не само рендгена, већ и ултразвучне дијагностике. На тај начин ћемо нашим грађанима омогућити бржи преглед и лакшу дијагностику- поручио је Илинчић.

Ову услугу здравствене заштите становници коцељевачке општине имали су деценијама раније, али су је, након одласка у пензију пнеумофизијатра и застарелости постојећег апарата, већ годинама лишени. Посебно је тешко било оболелима од коронавируса који су због снимања плућа били принуђени да одлазе у Шабац.

–Покушавамо да наш дом здравља буде што бољи, како у дијагностичком смислу, тако и у људским ресурсима. Општина је учинила велики напор, пре свега финансијски, да прошле па и ове године прими одређен број медицинских сестара. Биле су нам потребне, посебно када је већи број здравствених радника готово истовремено оболео од короне. Нашли смо начин да примимо нове медицинске сестре из Коцељеве и оне су и данас запослене у нашем Дому здравља- изјавио је председник општине.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa