Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Фестивал уз поштовање свих мера
НАЈАВЉЕНО ОДРЖАВАЊЕ САЈМА ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

Фестивал уз поштовање свих мера

„Уколико се догоди да број заражених настави да расте, ми ћемо се прилагођавати
Овогодишњи Фестивал зимнице заказан је за 24.и 25.септембар, а његово одржавање зависиће од епидемиолошке ситуације, потврдили су организатори.Руководство коцељевачке општине се нада да ће ситуација са коронавирусом ипак дозволити поновно окупљање посетилаца и излагача у парку код Дома културе, након једногодишње паузе.

–Ми се припремамо, али све зависи од броја заражених. Ова недеља и развој ситуације ће нам, чини ми се, бити пресудни. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација, што се тиче Коцељеве, бити повољнија, како бисмо могли да урадимо све оно што смо планирали по питању манифестације. У овом тренутку још увек није забрањено окупљање на јавним просторима, на отвореном. Како се наш Фестивал одржава у парку, то нам даје одређену врсту комфора и простор да верујемо да ће бити могуће реализовати овогодишњи сајам зимнице- изразио је наду председник општине Душан Илинчић.

Организатори истичу да ће све прописане мере заштите бити спровођене. Како се до локације предвиђене за одржавање ове манифестације може доћи из више праваца, планирано је постављање неколико пунктова на којима ће се контролисати сви учесници и посетиоци.

–Урадићемо све што је неопходно у сарадњи са Домом здравља и Заводом за јавно здравље Шабац како би ова манифестација била што безбеднија за све и како бисмо заштитили здравље учесника и гостију- напомиње Илинчић.

Планирано је да Фестивал зимнице, као и до сада, траје два дана, у петак и суботу, са свим основним и пратећим садржајима. Међутим, према речима организатора, како ће тачно изгледати догађај, рано је прецизирати до краја.

–Уколико се догоди да број заражених настави да расте, ми ћемо се прилагођавати, па ћемо тако све оно што спада у ризичније садржаји или мењати или у потпуности избећи. Наравно да ћемо имати и ковид редаре и пунктове за тестирање и урадићемо све што буде до нас да тај догађај учинимо што је могуће безбеднијим- рекао је председник ове општине и додао да је олакшавајућа околност та што се Фестивал одржава на отвореном простору као и да ће се организатори догађаја понашати у складу са оним што у датом тренутку буде налагала актуелна епидемиолошка ситуација.

Произвођачи зимнице из коцељевачког краја вредно припремају џемове, сокове, ајваре и друге ђаконије и верују да ће ове године ипак имати прилику да у непосредном контакту са купцима пласирају своје прерађевине од воћа и поврћа.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa