Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
МЕТАЛОПЛАСТИКА 21/22 (САЈТ МП)

МЕТАЛОПЛАСТИКА 21/22 (САЈТ МП)

РУКОМЕТ: ЕХФ КУП

Шведски испит плавих

Први меч првог кола квалификација. Алингсас носи улогу фаворита. Дуел два млада тима. Циљ повољан резултат пред реванш у Сремској Митровици наредне суботе
Измењен, додатно подлмађен тим Металопластике предвођен младим тренером иза себе је оставио интензивне и припремним мечевима обележене припреме, сада је време за први званични испит и то тежак, европски. Девет припремних утакмица је плава екипа одиграла од почетка припрема, очекивано имала успоне и падове, а део онога што је усавршила мора показат у првом мечу против Алингсаса како би изборила пласман у другу рунду квалификација.

У петак, 10. септембра, Шапчани путују у Скандинавију где их у суботу, од 16 часова очекује прва утакмица против некадашњег шампиона Шведске. Двоструки прваци једне од држава које сматрамо синонимом за рукомет носе улогу фаворита. Као и Шапчани, тим чине млади, домаћи играчи, малобројни странци су из суседних скандинавских држава, где се негује исти стил рукомета.

Нови трофеј Меморијала
Пред пут на север „плави“ су освојили и један трофеј. Победама над Металцем 30:17 и Црвеном Звездом 35:30 заслужили су звање победника традиционалног Меморијала „Никола Јевремовић Гужва“ у Ваљеву. Матија Додић је проглашен и за најбољег играча.
У наредној сезони Металопластика два неће наступати у Првој лиги већ ће, кроз споразум са Мачвом из Богатића, млади који би наступали за други тим, носити дрес Богатинаца у Првој лиги „Запад“.


-Млада екипа која игра брз и атрактиван рукомет како то карактерише скандинавску школу. Претрпели су и они измене у односу на сезону раније, али све шведксе клузбове карактерише добар рад са млађим категоријама, велика улагања и одлазак се брзо надокнади махом из клупске базе. Јесу они фаворити, али наш циљ је да одиграмо добро и обезбедимо повољан резултат пред реванш. Крајњи циљ је пласман у наредно коло – истакао је тренер Миодраг Кажић.

Од краја јула Металопластика је играла против: Констанце, Сегедина, Градачца, Динама, Партизана, Обилића, Металца, Црвене Звезде, Смедерева. Алингсас је већ започео сезону у Купу Шведске. Забележио је три победе у групној фази против Сканеле, Линдесберга и Онереда, тимова сабијег реномеа, а синоћ су играли реванш осмине финала где су у заостатку од пет голова за ИФК Јиштадом. Пре реванша стартује и Лига у којој Алингсас дочекује Аранас. Бломгрен и Педерсен су се издвојили у куп утакмицама.

Ф. МИЛОВАНОВИЋ (САЈТ СЕХА)


Аиди, Иванић и Срдановић су лакше повређени, али путују у Шведску и конкуришу за тим Металопластике. Реванш је за седам дана у Сремској Митровици, услед недостатка дворане по стандардима ЕХФ у Шапцу. Бољи из двомеча игра против Донбаса из Украјине.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa