Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Пет шабачких нада
КАЈАК: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Пет шабачких нада

Зорка са пет представника на најзначајнијој регати за млађе категорије „Олимпијске наде“. Чешка овогодишњи домаћин. Традиција успеха такмичара из Шапца
Интернационална кајакашка регата „Олимпијске наде“ заправо представља незванично Светско првеснтво за све млађе категорије, а како и назив сугерише, они најуспешнији су велики претенденти за скорији наступ на неким од наредних Олимпијских игара. Париз и Лос Анђелес су већ у сновима већине учесника.
Домаћин овогодишњег издања је Чешка република, а међу репрезентативцима Србије налази се пет члановца шабачког клуба „Зорка“. Шабац и Србију представљају: Лука Мањенчић (2004. годиште) који је наступао већ и у сениорској категорији на Првенству Србије недавно у Београду, као и Михаило Маловић (2004), потом Јана Гојковић (2005), узрастом кадеткиња, Катарина Кецман (рођена 2006. године), такође кадеткиња, односно кадет Лука Трнавчевић (2005). Сви поменути такмичари су имали одличну увертиру пред пут у Чешку освајањем одличја на недавном Првенству Србије чиме су допринели да „Зорка“ поново постане свекупни првак Србије.

Чешке Рачице ће угостити најбоље младе кајакаше света од сутра (10. септембра) до недеље 12. септембра. Регата „Олимпијске наде“ сваке године окупља најбоље светске кајакаше узраста од 15 до 17 година (ове су то 2004, 2005. и 2006. годиште) и представља незванични планетарни шампионат за поменути узраст. Шабачки кајак има континуитет успешних наступа на Надама, а на последње одржаним, септембра 2020. у Сегедину, златну медаљу освојио је Бранко Лагунџић у једноседу на 500 метара.
Најчешће је ово такмичење затварало кајакашку сезону, али је услед измена последње велико такмичење Светско сениорско првенство у Данској.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa