Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Хуманитарна  Бициклијада
БИЦИКЛОМ КРОЗ МАЧВУ

Хуманитарна Бициклијада

Овогодишња, седма по реду, традиционална манифестација Бициклијада кроз Мачву 2021. године, почела је, као и обично од платоа Основнe школе „Мика Митровић“ у Богатићу, где се окупило око 200 бициклиста. Дошли су из разних крајева Србије, а сa заједничком жељом да пре свега афирмишу бицикл.

Овогодишња маршута била је дуга 35 километара. Бициклисти су прошли кроз Глоговац, а циљ је био у дворишту Основне школе у Бадовинцима, где су одржана такмичења у најспоријој, потом најбржој и најспретниjој вожњи бицикла између чуњева.

-Основни циљ је промоција здравих стилова живота. Желимо дуже бициклистичке стазе кроз Мачву у циљу здравља грађана, давања предности бициклу и већој заштити природне околине, каже Александар Фирауновић из Еколошко едукативног центра Мачва.

Бициклијада је имала и хуманитарни карактер. Учествовали су и чланови хуманитарне фондације „Први корак“ из Новог Сада. Прикупљана су срества за набавку специјалне машине за лечење грађана.

-Учествујемо први пут. Веома смо почаствовани. Услови су готово идеални. Разонода и дружење на завидном нивоу, као и време.

Ово је уједно и хуманитарна манифестација, јае се трудимо да прикупимо што више новца за набавку специјалне машине за лечење у нашој земљи, грађана којима је то неопходно, каже Бојан Качавенда, управитељ фондације.

Дефиле бициклиста овога пута увеличали су као коорганизатори и чланови неформалне групе „Хајдуци“ из Црне Баре.

-Спроводимо пројекат „Еко је океј“ у оквиру већег, који се зове „Зелени инкубатор“, младих истраживача Србије, инжењера заштите животне средине и отворене београдске школе, а све уз финансијску помоћ Европске Уније. Циљ нам је унапређење схватања о значају животне средине и еколошке свести грађана. Прво смо мапурали дивље депоније смећа, потом чистили исте. Треће је наше учешће у „Бициклијади“ и на крају изложба на којој ће мо презентирати резултате пројекта, каже млади учесник „Бициклијаде“ Мића Мишљеновић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa