Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
први бушидо челенџ за најмлађе

први бушидо челенџ за најмлађе

Трка са препрекама за најмлађе

Млади одговорили на „челенџ“

Прво такмичење за ајмлађе. Три категорије. Стаза два и по километра. Препреке конципиране да изискују различите вештине. Одзив такмичар из целе Србије. Циљ успстављање традиције
Први “Бушидо челенџ”, трка са препрекама намењен најмлађима окупио је на Старом граду око 80 учесника из целе Србије. Шест месеци након трке са препрекама намењене старијима, вештину, брзину и снагу су опробали најмлађи, како истичу организатори „мали нинџа ратници“.
Право наступа имала су деца узраста од 4 до 14 година, подељени у три старосне категорије тако да се практично сви такмиче са узрасно блиским противницима.
Стаза дуга 2.500 метара била је испуњена различитим препрекама које изискују различите вештине за савладавање. Препреке су чиниле гуме које је требало прећи, ход по канапу, кретање у џаку, провлачење испод препрека. На испиту је била снага ногу, руку, спретност, прецизност.
Старт и циљ налазио се у близини тврђаве, а круг је водио дуж шеталишта у близини новог вашаришта, канала којег у нелетњем периоду испуни вода, трим стазе, насипа. Судије су се налазиле дуж трасе усмеравајући учеснике, појашњавајући и задатке коме је било неопходно.
-Више сам него поносан на све учеснике. Задатак који су имали није био лак, али су снагом воље, жеље и преданим припремама имали одговор на сваки изазов. Они су пример за све. Велико хвала свима који су помогли да манифестација успе, јер верујем да је и комплетан утисак изузетан и да нам следи још много година организовања Изазова, уз још више учесника - рекао је Александар Јанковић из Спортског центра “Бушидо”, организатора догађаја.
Најбољи су добили признања, а сваки од учесника понео је за успомену мајицу и медаљу.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa