Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ ЗА ЛИПИЦАНЕРЕ

Победио пастув Шапчанина Боре Јовановића

У Словачкој државној ергели Топличијанку почетком септембра одржана је прослава поводом 100 година од оснивања ергеле. У оквиру прославе одржана је изложба коња „Европски шампионат за липицанере“ под окриљем ЛИФ ( Lipizzan International Federation) светске кровне организације за узгој липицанера.
На изложби су се коњи оцењивали у екстеријеру и ходовима. Учествовала су грла из Словеније, Аустрије, Мађарске, Словачке, Румуније и Србије.

У веома јакој конкуренцији у категорији пастува 7-10 година старости, победио је пастув Neapolitano Caprice, власништво Шапчанина доктора ветерине Боре Јовановића. Исти пастув је у такмичењу за сениорски шампионат изложбе освојио друго место иза румунског државног пастува Maestoso LIII из ергеле Sambata de Jos.

Ово је велики успех за коња који је одгојен у Србији и који је победио државне пепиниере из Мађарске, Румуније, Словачке и Словеније. На изложби је учествовало више од 80 грла липицанера, а оцењивали су их еминентне судије из Аустралије, Словеније и Хрватске.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa