Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПОДИЗАЊЕ ПРОИЗВОДНИХ ЗАСАДА ЈАГОДЕ ПОСАЂЕНИХ У ТРЕЋЕМ КВАРТАЛУ 2021.
АГРОЕКОНОМИЈА

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПОДИЗАЊЕ ПРОИЗВОДНИХ ЗАСАДА ЈАГОДЕ ПОСАЂЕНИХ У ТРЕЋЕМ КВАРТАЛУ 2021.

Право на подстицаје за подизање производних засада јагоде има:
1. физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства,
2. предузетник,
3. правно лице, и то: привредно друштво, земљорадничка задруга, научноистраживачка организација, школа, задужбина, манастир и црква.

Право на подстицаје остварује се за један или више подигнутих производних засада, а површина сваког производног засада треба да буде у распону од 0,1 ha до 2 ha за сваку врсту јагодастих воћака.
Производни засад може да се налази на једној или више катастарских парцела, али катастарске парцеле морају да се налазе једна поред друге и да чине једну целину.

Право на подстицаје остварује се под условом да подносилац захтева у Регистру има уписано мање од 2 ha јагодастих врста воћака.

У складу са уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју, подстицаји се утврђују у у износу од 50% од вредности реализоване прихватљиве инвестиције, умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65% од ове вредности у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди.

Захтеви за производне засаде јагоде подигнуте у трећем кварталу текуће календарске године се подносе министарству надлежном за послове пољопривреде – Управи за аграрна плаћања на адресу Булевар краља Александра 84, Београд, до 30. септембра текуће календарске године.
Саветодавац за агроекономију Мирјана Милошевић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa