Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
ПОЧЕЛА ГРЕЈНА СЕЗОНА

ЕНЕРГЕНТИ ДИКТИРАЈУ ЦЕНУ

Тренутна дуговања Шапчана према градској “Топлани“ износе око 65 милиона динара. Од те цифре, на неизмирене обавезе оних који се греју на гас отпада мање од половине, односно 30 милиона динара. Најављено поскупљење гаса условиће и повећање месечних рачуна корисника услуга ЈКП “Топлана“ Шабац
Званична грејна сезона почела је 15. октобра. Енергената, за сада у шабачкој “Топлани“ има довољно, али одрживост система првенствено зависи од процента наплате дуговања грађана. Тренутно, цена грејања у Шапцу износи 25,62 динара по квм фиксни и 3,47 динара по киловат часу варијабилни део. Повећање постојећих износа, како наводе у ЈКП “Топлана“, оправдано само у случају поскупљења енергената.
- Након топлих проба које смо извели 7. и 8. октобра, због “хладног таласа“ ЈКП “Топлана“ је наставило са грејањем станова наших суграђана, док је званично, пуна грејна сезона почела у суботу 15. октобра ““ рекао је директор ЈКП “Топлана“ Шабац Милан Стошић.
Када је реч о набавци енергената, у шабачкој “Топлани“ наводе да она првенствено зависи од ажурности наших суграђана да измире дугове према овом предузећу. Око 7.800 (7.266 приватних и 570 правних мерних места) прикључених на “Топлану“ тренутно, дугује око 35 милиона динара. Дуговања за гас широке потрошње износе 30 милиона. Међутим, охрабрујући податак је да са почетком хладног времена, корисници услуга ЈКП “Топлана“ ревносније измирују своје обавезе.
- Набавка енергената зависи од наше финансијске моћи, а она је опет у директној вези са могућношћу наших суграђана да плате своје рачуне. Као по правилу, у месецима који претходе сезони, свест грађана нагло порасте, па имамо повећан проценат наплате дуговања ““ истиче Стошић и користи прилику да апелује на Шапчане да наставе у истом тренду, јер само то гарантује успешност грејне сезоне.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa