Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Епидемија  смеха
БЕЛОСВЕТСКИ ВАШАР ХУМОРА И САТИРЕ: 53. ЧИВИЈАДА

Епидемија смеха

Белосветски вашар хумора и сатире у Шапцу почео је у четвртак, 16. септембра. Чивијашки добошар и краљица Чивијашког карневала вожњом фијакера шабачком чаршијом озваничили су почетак 53. Чивијаде у центру престонице Чивијашке републике.

Чивијада већ 53 године баштини културу Шапца и једна је од значајних културно-туристичких манифестација у нашем граду. Ове године, због пандемије коронавируса, Чивијада је одржана у прилагођеном програмском формату, поштујући тренутне здравствено-епидемиолошке приоритете, али не заборављајући традицију која се негује од давне 1968. године.

Изложба карикатура, сатиричних прича и афоризама објединила је радове који су пристигли на Конкурс у Туристичку организацију града Шапца. Преко стотину радова стигло је из читавог региона, а учесници су и ове године показали своју креативност и хумористичност.

Изложбу радова, без присуства публике, отворила је в.д. директора Туристичке организације града Шапца, Нађа Глигорић. “Епидемију смеха”, изложбу у Отвореној галерији на Тргу, наши суграђани су имали прилику да виде до 20. септембра.

На овогодишњем конкурсу 53. Чивијаде, прву награду за најбољу сатиричну причу добио је Милко Стојковић за “Бем ти прозор” и “Место под сунцем”. Друга награда припала је Александру Чотрићу за „Суђење“, а трећа Бошку Живановићу за причу „Истина је негде тамо“.

На конкурсу за најбољу карикатуру прву награду добио је припала је Горан Ћеличанин из Варварина, другу Владимир Стевовић из Крагујевца, а трећу Саша Диминијевић из Ниша.

Када је завршена предизборна тишина, који минут после поноћи, Чивијашка република званично је
добила председника. Андрија Милошевић служиће народу Чивијашком у једногодишњем мандату који је почео 17. септембра 2021. године. Инаугурација новог председника одржана је истог дана у вечерњим часовима у Шабачком позоришту, без присуства публике.

“Останите ведрог духа и расположења, будите нам живи, здрави и насмејани. Смех излечи што лек неће, сам си ковач своје среће. Сви би да се развеселе, радост с неким да поделе. У ово време кризе и блокада, најбољи је лек Чивијада. Свим људима добре воље, много смеха, гозбе, вина, нуди само славна земља,Чивијашка кнежевина. Чувајте се и будите одговорни. Живи нам, здрави и весели били, поручују из Туристичке организације града Шапца.
М.Ф

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa