Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Донација Основној школи „Ната Јеличић“

Племенити суграђанин улаже у образовање

Драгорад Лукић донирао је 240 хиљада динара основној школи. До сада је обезбедио бесплатне уџбенике одличним ученицима, помогао је увођење грејања у ову школу, и финансирао уређење крова сеоске цркве. Племенити потези наших суграђана вредни промовисања.
Основна школа „Ната Јеличић“ у Дреновцу у нову школску годину улази са једном потпуно новоопремљеном учионицом. Мештанин овог села, Драгорад Лукић донирао је 240 хиљада динара основној школи, помоћу чега је опремљена учионица са 10 клупа, столицама, пројектором, платном, мултифункционалним апаратом како би настава била квалитетнија.

Драгорад Лукић првенствено је пожелео срећан полазак у школу првацима срећан што су створени услови за квалитетније школовање.

-Надам се да ће из ове школе изаћи још много образованих и писмених људи као што је то до сада био случај. Ова школа на пут је извела вредне пољопривреднике, докторе, учитеље па чак и једног генерала. Надам се да ће деца наставити тим путем и дати Дреновцу добре људе.

Ово није прва донација хуманог Драгорада. До сада је обезбедио бесплатне уџбенике одличним ученицима, помогао је увођење грејања у ову школу, и финансирао уређење крова сеоске цркве.

-Са великим задовољством смо поново у овој школи. Данас имамо прилику да усрећимо децу једном великом и лепом донацијом од господина Драгорада Лукића који је несебично, живећи у овом месту и желећи да помогне својим суграђанима, а пре свега деци која иду у ову школу, издвојио средства да им побољша услове школовања – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да племенити потези наших суграђана јесу нешто што је вредно промовисања.

-Они који имају довољно за себе треба да поделе и са другима да би сви, као држава напредовали и да бисмо као град имали могућности да на овакав начин промовишемо доброчинство и добре људе који су спремни да свој новац поделе са другима – закључио је градоначелник.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa