Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Трајемо док дајемо
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Трајемо док дајемо

Акцији се одазвало тридесет троје а крв дало 28 грађана
Древни манастир и житељи околних села исцртали су прошле недеље стазу богаства душе. Остала је из недодирљивих времена изрека да је твоје само оно што даш другоме. А даровати драгоцену течност у опојном миру манастира Каона напаја трајањем. А трајемо док дајемо,говорили су каонски оци:
Када је могао Исус Христос даровати крв своју нама онда је тако логично да се у овом древном здању одазовемо људскошћу, речи су старешине манастира Архимандрита Филимона.

А Црвени крст је препознао или су се боље рећи препознали са вековном старином на примеру ове акције. Тик уз језеро предиван дрвени објекат засипао је и очи и душу и надахнуо да крв да и ко у другим условима не би. Да је беспрекорно све организовано зар треба и рећи, домаћин топле и душе и намера а опет неприметан баш као и вредни посленици Црвеног крста. А остаје за памћење на сваком кораку само осмех и лепа реч. Ову акцију је посетила и начелница општинске управе Општине Валдимирци Славица Мирковић и сама дарујући драгоцену течност и увервши се да се лепо и прастаро ко у песми римује.

Акцији се одазвало тридесет троје а крв дало 28 грађана. Стечене су и нова пријатељства а она ће и наредног окупљања у лепоти о којој се збори вековима и уживати и научити узвишеност давања. Тек да се закључи да Каона вазда даје. Већ колико ко и колико испуњен чином давања уме.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa