Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Успешно реализовани послови
ДАН ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

Успешно реализовани послови

„Фабрика за производњу текстила на чијем отварању смо посвећено радили протеклих година почела је са радом и могу са задовољством да констатујем да је у погону запослена прва група од 120 радника. И ту нећемо стати када је запошљавање у питању. Намеравамо да запосленост сведемо на минимум, односно да незапослени буду само они који не желе да раде“
Мали Зворник је у петак 17. септембра свечаном седницом у сали Библиотеке обележио 77 годишњицу ослобођења од немачке окупације у Другом светском рату и 66 годину од оснивањa локалне самоуправе. Седницом Скупштине председавао је председник Радован Тадић, а госте је у име Oпштине поздравио и добродошлицу пожелео председник Зоран Јевтић који је у свом обраћању истакао све што је урађено у протеклих годину дана. Свим грађанима општине Мали Зворник честитао је празник.

-Свакодневним посвећеним радом, трудом, залагањем, све оно што смо пројектовали у претходној години успели смо да приведемо крају у текућој. Успешно смо завршили изградњу пројеката, побољшали инфраструктуру, наставили обнову водоводне мреже, јавне расвете, путева, омогућили ново запошљавање. Фабрика за производњу текстила на чијем отварању смо посвећено радили протеклих година почела је са радом и могу са задовољством да констатујем да је у погону запослена прва група од 120 радника. И ту нећемо стати када је запошљавање у питању. Намеравамо да запосленост сведемо на минимум, односно да незапослени буду само они који не желе да раде. Преко субвенција за самозапошљавање који финансирамо из буџета, протеклих месеци омогућили смо отварање неколико предузетничких радњи и нових радних места, а будући да има још заинтересованих за коришћење ових подстицаја ускоро ћемо определити нова средстава за реализацију програма самозапошљавања. Нова улагања извршили смо у даљи развој пољопривреде, туризма и осталих сектора привреде кроз набавке радова,опреме и финансирања различитих програма, а све у циљу остваривања бољих и квалитетнијих услова за живот грађана и спремни смо да на темељу добрих резултата наставимо даље са радом- рекао је између осталог у поздравниј речи председник општине Зоран Јевтић и захвалио се свима који су допринели развоју општине и бољем животу грађана, како би у наредном периоду општина из реда неразвијених прешла у развијене општине, пре свега Републици Србији и председнику Александру Вучићу, Влади Републике Србије на челу са премијерком Аном Брнабић, као и свим министарствима и министрима који пружају помоћ општини Мали Зворник. Захвалност је упућена и инстраној помоћи и Влади Швајцарске. Планови за наредни период веома су амбициозни, бројни и у интересу су бољег живота свих грађана овог краја.

У наставку је уприличено уручење Уговора о финансирању рада Центра за иновације у 2021. години који је општина Мали Зворник потписала са Кабинетом министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића, који је присутне поздравио и информисао о плановима Владе Републике Србије за развој Западне Србије. Развојем инфраструктуре и туристичких потенцијала, који до сада нису коришћени у довољној мери, постиће се убрзани економски развој овог краја,али и долазак нових инвестиција.
Најзаслужнијим појединцима и установама уручене су повеље и плакете за допринос развоју општине Мали Зворник, а у име награђених захвалио се народни посланик Ненад Крстић из Трговишта.
Уследио је уметнички програм у коме су учествовали фолклорна секција и певачка група Библиотеке “17 септембар”.

Свечаној седници Скупштине општине претходила је церемонија поводом завршетка радова објкта Предшколске установе “Црвенкапа”, којој су присуствовали амбасадор Швајцарске у Србији Урс Шмид, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, представници Швајцарске агенције за развој, бројни гости.Завршетком овог објекта око 40-торо деце добило је савремено обданиште изграђено уз финансијску помоћ Владе Швајцарске и општине Мали Зворник.

Обележавању Дана општине присуствовали су гости из политичког, привредног и културног живота, представници верских и других организација, градова и општина из окружења.Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је похвалио рад општинског руководстава Малог Зворника које је у сарадњи са државом Србијом, органима Републике Србије и Владом Републике Србије урадило доста, уз констатацију да увек може и више и боље.
Кабинет начелника Владана Красaвца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa