Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Неухватљив Near Poet у трци Града
ОСМИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Неухватљив Near Poet у трци Града

Осмог тркачког дана на хиподрому у Шапцу, одржаном прошле недеље на овом све лепшем месту, како су га назвали „Место добрих окупљања“, у трци дана, Трка Града Шапца, категорије Груп један за трогоде и старије коње на 2.000 метара, победио је Near Poet, власништво Алмина Алића са Шашићем у седлу, кога тренира искусни Бојан Шендековић. За победника у циљу није било проблема. Тријумфовао је убедљиво, а ово је била његова чтврта победа од доласка у Србију и четири старта. Успео је да победи све у класним тркама, а помињани, његов тренер, вишеструко први у Србији каже да Near Poet има доста шансе да се „окити“ титулом најбољег коња у Србији ове године.

Власнику победничког грла пехар је уручио начелник градске управе Александар Јовановић, који је оценио да је овогодишња тркачка сезона на хиподрому у Шапцу и поред проблема око корона вируса била у најбољем реду, а да ће се Град и у будуће потрудити да на сваки начин, у границама својих могућности стимулише овај динамичан спорт, узимајући у обзир његов значај и велико интересовање овдашњих људи.

Друга на циљу била је Красива из штале „Маторчић“ са Козмом, а треће место је освојио Ruler of the path у чијем седлу је био Алајми.

У првој трци овог дана „Мала Госпојина“, категорије пет за дведога грла без победе и пласмана на 1.500 метара, победио је Paris tehas са Мешетовићем у седлу, власништво Горана Гагића. Други је био Sunway са Конкољем, власништво Ашковића, док се на треће место пласирала Blue star са Илићем, власништво Алмаса и Анеса Реџовића.

Победнику Трке града Шапца пехар је уручио начелник шабачке Градске управе, Александар Јовановић.



-Велика ми је част и задовољство да данас на Шабачком хиподрому у име Града Шапца уручим пехар победнику традиционалне Трке града Шапца. Честитам свим победницима и учесницима трке који су остварили одличне резултате, користим прилику да им се захвалим и пожелим сваки успех у будућим тркама (такмичењима). Поздрављам све љубитеље коњичког спорта који у нашем граду има дугу традицију, а који ћемо, свакако, наставити да негујемо- изјавио Александар Јовановић.


Узбуђења нису изостала ни у другој трци овог дана, названој „Чивијада“, хандикап пет за трогоде и старије коње на 1.350 метара. У старт машини се нашло 10 грла. Победила је Gloria gold у чијем седлу је био Козма, власништво младог Драгана Бојчића. Grace Kelly са Конкољем, власништво Теодоре Арсенић и Semiramis са Гнесијем у седлу, власништво КК „Ивановић“, поделили су друго место (мртва трка), док је Mijami storm са Илићем, власништво штале „Милић“ на циљ стигла четврта.

У наредној трци Меморијалу Миомире Миње Кнежевић, Листед трци за двогоде коње на 1.350 метара победила је Yabayabadoo са Мешетовићем у седлу, власништво штале „Милић“. Други је био Legionar са Конкољем, власништво Нихе Ватића. Трећа на циљ стигла је Magdalena са Сакићем, власништво Стефана и Ненада Угљешића.

Четврта трка овог осмог тркачког дана на хиподрому у Шапцу се звала „Лимбо“. Био је то хандикап три за трогоде и старије коње на 1.600 метара. Победио је Eyes of Silver са Глоговцем у седлу, власништво Алије Сејдовића. Други кроз циљ је прошао Paton sur у чијем седлу је био Гнеси, власништво Вујатовића, а трећи Ogon са Алајмијем, власништво Коњичког клуба „Огон“.

Званично и овај тркачки дан је одржан без публике. Све је протекло у најбољем реду, а и време је било наклоњено галоперима.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa