Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Повратак бокса у град спорта
ПОЧЕЛО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У БОКСУ

Повратак бокса у град спорта

Борбе ће се одржати у сали Економске школе “Стана Милановић” “На Првенству ће наступи сви тренутно најбољи боксери у Србији. Последњи пут Првенство државе у Шапцу је одржано 1999. године” каже Бранислав Јовичић, директор БК “Мачва”, техничког организатора првенства
Јуче (среда) је у Шапцу почело Појединачно првенство Србије за сениоре и сениорке у боксу. Финале је заказано за недељу, 26. септембар. Организатор је Боксерски савез Србије, покровитељ Град Шабац, а технички организатор Боксерски клуб „Мачва“. Борбе ће одржавати се у сали Економске школе “Стана Милановић”.

Такмичење је од великог значаја јер за победника значи пласман на светско првенство. Граду и Боксерком клубу “Мачва” донеће поново популаризацију спорта, по ком је Шабац некада био надалеко познат.

Очекује се учешће близу 200 боксера. Шабац, нажалост, нема ниједног сениора, али ће 5 боксера „Мачве“ наступити у уводним мечевима.

Сатница првенства
Током трајања такмичења мерења су свако јутро од 8.00 до 9.00 часова, док борбе почињу у 15.00 сати. Мерења су у конференцијској сали хотела “Слобода”.
Финале је у недељу 26. септембра, али до закључења овог броја није било прецизирано да ли ће почети у 18.00 или 20.00 часова.
Улаз за све мечеве је слободан.


-На Првенству ће наступи сви тренутно најбољи боксери у Србији. Турнир је од великог значаја, због тога што ће победник већ за месец дана моћи да учествује на Светском првенству које се организује у Бегораду. То је највећи сан сваког боксера, истиче Бранислав Јовичић, директор БК “Мачва”.

Шабац и БК “Мачва” некада су имали врхунске боксере, а овде су наступала највећа имена југословенског бокса у његово златно доба. Нажалост, последњих година наступило је друго време. Сениорски бокс у Шапцу се практично угасио.

-Када је у БК “Мачва” дошло ново руководство у њему није било ниједног сениора. Све исписнице су подељене раније. Затекли смо огромне дугове и сада клуб полако постављамо на ноге. За то је потребно одређено време, али неки разултати су већ видљиви. Нисмо више задужени, обновили смо просторије и имамо боксере на које можемо рачунати у наредном периоду, наводи Јовичић.

Такмичење би требало да, бар на неколико дана, врати ову племениту вештину у фокус збивања у Шапцу. Државно првенство у Шапцу није одржано дуже од две деценије.



- Последњи пут Првенство државе у Шапцу је одржано 1999. године. Ми смо млада управа, која је скоро дошла и указано нам је поверење за један озбиљан подухват. Привилегија је организовати државно првенство, а тек када смо се упустили у то схватили смо колико је посао сложен и озбиљан. Верујемо да ћемо успети да све буде на нивоу који желимо, каже Јовичић.

Боксерски клуб Мачва званично је основан 1942. године. Бранислав Јовић каже да постоје подаци да се то догодило и десетак година раније, али да је регистрован под другим именом.

-Док је покојни Славко Ћосић био тренер клуб је достигао највише што је могао. Нажалост, након тога Мачва је кренула силазном путањом, да би дошла до тога да нема такмичара. Надамо се да ће ово такмичење довести до поновне популаризације бокса у Шапцу, да ће се повећати интересовање грађана и да ће после овога бити на једном вишем нивоу. Шабац је град спорта, а бокс ту заузима значајно место, закључује Бранислав Јовичић.

Иако је првобитно било предвиђено да борбе буду на Тргу шабачких жртава, а у сали Еконмске школе само у случају кише, због великог пада температуре одустало се од Трга, како боксерима не би било угрожено здравље.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa