Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Фото: зв. клупски сајт

Фото: зв. клупски сајт

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

Повратак домаћој причи

Крај европског пута. Швеђани у овом тренутку квалитетнији. Комплетан фокус на домаћи шампионат. Звезда синоћ у Шапцу, за викенд „плави“ у Новом Саду. Група А квалитетнија
Лепи су били снови о елиминацији шведског тима из Европе, али су се нажалост показали нереалним у овом тренутку. Иако је у појединим периодима две утакмице шабачки клуб демонстрирао и бољу игру у глобалу, Скандинавци су ипак имали више бољих периода и сасвим заслужено, дуплом победом, изборили пласман у наредну рунду. После победе 29:23 у Шведској, надиграли су „пластику“ и у Митровици резултатом 34:30.

Тренер Алингсаса имао је комплетан тим на рапсолагању у оба дуела, чак ни изванредни Дарко Арсић на голу Металопластике који је у две утакмице забележио чак 39 одбрана није могао спречити расположене Швеђане, посебно Педерсена да доминирају. Оптимизам Шапчани на основу реванш дуела могу потражити, осим кроз два преокрета после осетног заостатка и у одличној игри младог Миленковића који се све боље уклапа у замисли Кажића, као и одличан наступ Аидија после опоравка од тешке повреде. Сав потенцијал би могли да искажу у домаћем такмичењу, примарном за „пластичаре“ и сада једином фокусу.

Синоћ је Шабац био поприште вечитог дербија између Металопластике и Црвене Звезде, где је домаћи тим имао улогу фаворита иако је на другој страни имао неупоредиво квалитетнију Звезду него претходне сезоне. У тренутку док настаје овај текст не знамо исход тог меча, а било какав да је био, нема времена за много размишљања, јер већ за викенд следи велики дерби против вишеструког узастопног шампиона и првог фаворита за трофеј, новосадске Војводине.

М’пластика – Алингсас 30:34 (14:16)
Сремска Митровица. Гледалаца: 1.500. Судије: Анташев и Мусатов (оба Русија). Седмерци: МП 4 (2), Алингсас 1 (0). Искључења: МП 10; Алингсас 18 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 4, Јевтић, Н. Миловановић 3, Ћосић, Срдановић 4 (1), Мирковић 1, Ф. Миловановић 3, Азиз 5, Антонијевић 1, Иванић, Арсић (17 одбрана), Цвијановић, Тодоровић 1, Миленковић 7, Мештер 1 (1).
АЛИНГСАС: Фриск (9 одбрана), Сандберг 1, Педерсен 8, Линдберг 4, Свенсон 1, Торбјорсон 4, Макфи, Хагвал (4 одбране), Лундал, Филен 4, Нилсон 2, Тор 2, Андресон 3, Бломберг 5.


Шампион је изменио делимично тим, као и Металопластика, али поново црвено – беле из Новог многи виде у улози главног претендента за трофеј. Југовић није на нивоу којим би могао и на кратко да парира Војводини и 34:16 није значајан показатељ. Шотић, Миленковић, Вуковљак, Веркић, Прибак су позната имена, Оцвирк, Кљајић, некадашњи играч из Шапца, Бедуи, Жмавц су нека од нових имена.
Иако је систем такмичења непромењен у Супер лиги у односу на претходну сезону, распоред група се променио и она у којој је шабачки тим је и занимљивија и квалитетнија. У њој су још: Војводина, Ц. Звезда, Динамо, Обилић, Југовић, Раднички и Нови Пазар.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa