Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
нова медаља: ж. крајишник

нова медаља: ж. крајишник

ТЕКВОНДО: ПРЕЗИДЕНТ КУП

Жарко освојио бронзу

На Президент купу највећем и најмасовнијем теквондо такмичењу ове године, Шапчанин Жарко Крајишник, некадашњи кадетски вицешампион освојио је бронзану медаљу у јуниорској конкуренцији.

На такмичењу је наступило око 2000 такмичара из целог света, међу којима најбољи светски борци. Жаркова категорија до 63 кг је једна од најбронјијих. Такмичење је почео већ од шеснаестине финала, где је победио убедљиво 36:19 репрезентативца Турске Ајваза, импресионирао је потом у дуелу са још једним домаћином Дереом, кога је савладао 20:0. Четвртог носиоца је победио у борби за медаљу 19:10 Сахина (Турска), а потом је у једном од најбољих мечева поражен од водећег на ранг листи, репрезентативца Бугарске Димитрова који је на крају освојио и злато.

лазић и крајишник


-Изузетан резултат, јер је Жарко међу најмлађима у овој категорији, прва му је година међу јуниорима, а већ сада показује на најјачим такмичењима потенцијал да многе савлада и свима се супротстави. Презадовољни смо бронзом и настављамо даље да радимо за још веће успехе – истакао је Милош Лазић, тренер Крајишника који је са њим био у Истанбулу.

Крајишник је овом медаљом обезбедио место на Европском првенству у категорији до 21 године у наредној години.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa