Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
фото: ксс (н. радовић)

фото: ксс (н. радовић)

КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Пет места у пола секунде

Крај кајакашке сезоне. Небојша Грујић веслао у осмом четверцу света. Најзанимљивија трка читавог такмичења. Напредак кроз три трке
Шабачки кајакаш Небојша Грујић седео је у Данској на прамцу српског четверца који је од викенда званично осма посада света у категорији квартета на 500 метара. Нису само били учесници смотре, већ и део најнеизвесније категорије на завршном надметању кајакашке сезоне 2021. У великом финалу су кроз циљ прошли као осми, међутим између трећег места и бронзаног одличја и проласка наше посаде кроз циљ протекло пола секунде. Бронза одлази у Чешку захваљујући времену од 1:20,69, док је пола километра екипа Србије превеслала за 1:21,29. Титулу су заслужили Украјинци, бржи од наших момака за свега 80 стотих делова секунде. Сребро је припало Словацима.

Посада Србије надметање је започела у квалификацијама. Освајање трећег места у групи одвело их је у полуфинале, а тамо је само једна посада била бржа и заслужено је изборен пласман у А финале.

Шабачки кајак су у Копенхагену представљали и тренери Урош Павловић, Милан Ђенадић и Урош Митјев.
Србија није успела да освоји ниједну медаљу у Скандинавији. Најближи постољу био је Бојан Здјелар, али је ипак бип четврти у једноседу на 500 метара.

Крај сезоне
Светским сениорским првенством у Копенхагену завршена је кајакашка сезона бар по питању мирних вода. Специфична епидемиолошка ситуација узроковали су измене у међународном календару, али су надметања ипак окончана. О учинку шабачког кајака више у неком од наредних бројева, но оно што се издваја су клупске титуле, свеукупна, сениорска и мини кајак, наступ на Светском и Европскм првенству, односно Олимпијским надама, као и репрезентовање у Токију кроз тренерску поставу. Истовремено био је и кајакаш на корак од Олимпијских игара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa