Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Мачва у врху Фото: С.С.

Мачва у врху Фото: С.С.

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Тешко је не маштати

Успешан наступ на тешким мечевима. Победа после преокрета. Тешко је не маштати о повратку у Супер лигу иако још траје прва трећина сезоне. Јуче у Жаркову. Стиже Раднички из С. Митровице
Још је у току прва трећина сезоне и управо је десет кола донекле оптималан период да се искристалишу групе екипа које пледирају на борбу за врх, потом оне задовољне златном средином и део клубова забринутих за прволигашки статус. Наступи шабачке Мачве сврстали су је за сада у прву групу и тешко је не маштати о борби за Супер лигу већ ове сезоне ма како далеко све то деловало. Уз изузетак лоше игре у Клупцима, Мачви се нема шта замерити за до сада показано. Многи јаки ривали су иза Шапчана, а успевали су да парирају на гостовањима, побеђују водеће после преокрета као што је то случај против Инђије, игра је добра, постоји јасна контура тима и сви епитети су ту за борбу за највиши пласман.

-Морамо бити скромни, то сам рекао и момцима. Само уколико смо скромни и са обе ноге на земљу, вредни и предани на сваком тренингу, на свакој утакмици, можемо да наставимо са добрим резултатима. У бићу спортисте је да се нада највишим циљевима, маштамо и ми, али остајемо предани принципу меч по меч, размишљајући само о следећем ривалу – истиче тренер Борис Савић.

Мачва – Инђија 2:1 (1:1)
Стадион Мачве. Гледалаца: 2.000. Главни судија: М. Миленковић; помоћници: Мирослављевић и Јовчић (сви Београд). СТРЕЛЦИ: Стевановић у 19. и Белић у 57. минуту за Мачву; Недељковић у 14. за Инђију: Жути картони: Адамовић, Пешић, Гигић, Белић, Арамбашић, Јевтић (Мачва), Недељковић, Игњатовић, Рађен (Инђија).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Пешић, Јевтић, Стевановић, Белић, Адамовић, Ристановић (Чворић), Мијаиловић (Радовановић), Гигић (Тримановић), Арамбашић (Суботић).
ИНЂИЈА: Вукашиновић, Недељковић, Вукајловић, Ризнић (Ковачевић), Милосављев (Вукчевић), Кукољ (Ђокић), Јовановић, Жакула, Десанчић, Рађен, Игњатовић


Утисци после Инђије још су јаки, а већ јуче је Мачва играла нови дерби. Дочекало их је трећепласирано Жарково. Реми је задржао Мачву у врху, а евентуална победа дефинитвно „оптеретила“ улогом претендента за елиту. Не знамо у овом тренутку исход овог дуела, но без обзира на коначан резултат, у недељу Мачва против Радничког из Сремске Митровице има улогу фаворита и сви присутни ће очекивати три бода. Митровчани су у борби за опстанак, лоше су започели сезону и сигурно да спремају јаку дефанзиву у потрази за бодом у Шапцу који би био велико достигнуће за њих. Наредне године овај клуб слави век постојања и желе да га дочекају у Првој лиги. Ибрахим Мустафа је највећа опасност по ривала.

После Радничког Мачву очекују условно говорећи лакши ривали: Графичар, Бачка, Златибор, сви тренутно у доњем делу табеле, потом Тимок и ИМТ, клубови из средине, пред дерби у последњем јесењем колу против садашњег лидера из Новог Сада.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa