Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Фото: Ненад СрдановиЋ

Фото: Ненад СрдановиЋ

Нови клуб младих у Културном центру

Млади жељни другачијег живота

Клуб младих у Културном центру. Премијерно представљање Шапчанима ауторском представом
Представа екипе шабачких средњошколаца „Како Тањунг јавља ја те волим- вожња кроз 60.“ премијерно је приказана у сали Културног центра у уторак увече. Инспирацију да обраде баш ову деценију протеклог века у новооснованом Клубу младих, добили су у жељи да прикажу младост неког другог времена.

Како је све почело
- На први мах се и чини једноставно али има ту низ околности које морају да се склопе да би се десила једна оваква културна револуција. Већина деце је пролазила и пролази кроз рецитаторски студио културног центра и они су ту одрастали. Моје две рецитаторке Лана и Нађа дошле су на идеју да почну да креирају културну сцену у нашем граду и мени је онда пало на памет да им база буде Културни центар. Подржали смо њихову идеју, под називом „Наш креативни свемир“ и тако је кренуло све - истакла је Бранка Тодоровић испред Културног центра и напоменула да сви млади, али и они који се осећају младима могу да им се придруже.


Фото: Ненад СрдановиЋ


-Пошто смо жељни неког другачијег живота у односу на овај који је данас где смо сви приковани за телефоне и за неке технолошке уређаје желели смо мало да обогатимо културу града, да урадимо нешто другачије, да се бавимо поезијом која је у 60. била доста развијена музиком која је била јако богата - истакла је за Глас Младих Нађа Гајић креаторка представе и додала да је реализација пројекта почела у јуну и трајала три месеца.

Пошто смо жељни неког другачијег живота у односу на овај који је данас где смо сви приковани за телефоне и за неке технолошке уређаје желели смо мало да обогатимо културу града


-Лана Нешковић и ја смо дошле на идеју да организујемо клуб младих. У нашем Граду није се ништа одвијало одређени период и желели смо да окупимо неке младе људе за које смо знали да би желели да учествују, који су жељни стварања – објашњава Нађа.
Сценарио су писали заједно. Добар текст захтевао је и добру сценографију и костиме. Испао је ово један захтеван заједнички пројекат, али је остављао места и уживању.
-Већина је била на одмору у том периоду, али нас то није спречило да се добро проведемо. Имали смо постављене микрофоне, па смо певали, играли, правили се да смо на музичким такмичењима. Баш смо уживали, ово је искуство које ћу памтити цео живот –Ања Трифуновић.
Кети

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa