Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕКТОРА И СЛАВА

Свој дан прославили са најмлађима

Одељење за ванредне ситуације Града Шапца у петак је обележило Дан Сектора за ванредне ситуације и славу ватрогасаца - спасилаца Несагориву купину. Овим поводом извели су тактично - технички збор исред Ватрогасног дома ком је присуствовала група деце вртића “Бамби”.

фото "Глас Подриња"


Деца, као и пролазници могли су да виде део возила и опреме које ватрогасци свакодневно користе приликом интервенција током којих спашавају имовину и животе. Ватрогасци су демонстрирали гашење пеном, као и рад са опремом за интервенције на великим висинама. Деци је, сигурно, најзанимљивији моменат био када су их ватрогасци кратко порвозали у корпи којом се они пењу на велике висине. Такође, најмлађи Шапчани могли су да виде и како изгледају камиони изнутра и шта од опреме садрже.
На крају сусрета ватрогасци - спасиоци деци су поделили приручнике за случај да се нађу у опасности од пожара, поплава или земљотреса, у виду сликовница прилагођених за њихов узраст, као и слаткише.
Истовремено, у просторијама Ватрогасног дома, припадници Одељења за ванредне ситуације са свештеником су поломили славски колач.

Ове, као и прошле године, данашњи датум је обележен скромно, због епидемиолошке ситуације. Ранијих година ватрогасци - спасиоци су свој дан обележавали са знатно више суграђана и уз много озбиљније показне вежбе.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa