Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
Подршка за учење и уживање
ЧУТИ И РАЗУМЕТИ 2021.

Подршка за учење и уживање

Учесници акције су се окупили у Музеју науке и технике где се на самом почетку присутнима у име организатора акције обратила Јела Мрмак, директорка компаније Аудиовокс и истакла да је у време пандемије када нас је вирус натерао да покријемо лице маскама особама са оштећеним слухом посебно тешко да разумеју говор. Послата је посебна порука деци да оштећење слуха не сме бити препрека да уче и уживају у животу и да институције и друштво треба да их подрже тако што ће им омогућити добре слушне апарате, разумевање и подршку
Поштујући епидемиолошке мере, у уторак 21. септембра је одржана хуманитарна акција “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” посвећена особама са оштећеним слухом. Акција се од 2012. године традиционално одржава крајем септембра поводом Светске недеље глувих и наглувих особа. Ове године учесници акције су се дружили у Београду а због сложене епидемиолошке ситуације акцији су присуствовала деца из специјалних школа за децу оштећеног слуха из Ниша, Јагодине, Суботице и Београда док пар школа није могло да учествује.

Учесници акције су се окупили у Музеју науке и технике где се на самом почетку присутнима у име организатора акције обратила Јела Мрмак, директорка компаније Аудиовокс и истакла да је у време пандемије када нас је вирус натерао да покријемо лице маскама особама са оштећеним слухом посебно тешко да разумеју говор. Послата је посебна порука деци да оштећење слуха не сме бити препрека да уче и уживају у животу и да институције и друштво треба да их подрже тако што ће им омогућити добре слушне апарате, разумевање и подршку.



После формалног отварања учесници акције су уз стручно вођење кустоса обишли Музеј науке и технике а након тога су се веселим ГСП трамвајем превезли до Калемегдана. Уследио је ручак и освежење у ресторану Мали Калемегдан а децу је у ресторану забавио дугогодишњи пријатељ акције, мађионичар Пикси са својим одличним наступом. За крај акције учесници су обишли и Природњачки музеј на Калемегдану уз стручно вођење кустоса музеја. Подршку деци са оштећеним слухом својим присуством су дали и Ана Штајдохар и Прљави Инспектор Блажа.

Ове године је у оквиру манифестације “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” покренута и акција поклањања квалитетних Отикон слушних апарата где је планирано да се поклони 3 апарата али је због великог интересовања и специфичне ситуације поклоњено 4 апарата. Апарате су добили девојчица Лена Јоцић из Велике Плане (2 апарата), Тијана Митровић из Ниша и Фараго Ерика из Бајмока.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa