Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
БИБЛИОТЕКА “ПОЛИТИКА“ ЦЕНТАР КУЛТУРНИХ ДЕШАВАЊА У КРУПЊУ

УСКОРО ДАНИ РУСКЕ КУЛТУРЕ

Библиотека “Политика“ у Крупњу у протеклих десет месеци организовала преко тридесет различитих програма. Забележена бројна гостовања културно уметничких друштава из земље и иностранства. Почетком новембра најављени “Дани руске културе“
Међу житељима Крупња познатија као “Дом културе“ Библиотека “Политика“ и ове године је била центар различитих културно уметничких дешавања. Многобројна гостовања културно уметничких друштава, дружење са локалним песницима и поетама из региона, суорганизација бројних општинских дешавања, само су груби оквири свега што је у овој установи урађено у претходном периоду.
- У оквиру библиотеке ради три секције. Ликовна, рецитаторска и фолклорна. Ова последња делује у оквиру КУД “Мића Тадић“ из Крупња, и окупља преко 200 чланова разврстаних у четири категорије.
Грађанима Крупња само од почетка године до данас понудили преко тридесет различитих програма. Један од њих је и окружна смотра рецитатора, која се сваке године традиционално одржава у априлу. Потом изложба божићних и новогодишњих честитки, изложба ускршњих јаја која је хуманитарног карактера. Сва средства која се том приликом прикупе иду за децу скромнијег материјалног стања.
Поред овога, Библиотека “Политика“ је домаћин окружне Смотре ликовног стваралаштва Мачванског округа, док концерти културно уметничких друштава представљају право задовољство за грађане Крупња, па смо ове године имали и “Видовдански сусрет“, на којем су поред домаћих учествовали и ансамбли из Пољске и Хрватске. Наш дечји извођачки ансамбл је у два наврата ове године гостовао на фестивалима у Словачкој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa