Инфо

7. октобар 2021.7. окт 2021.
Борба за врх: Мачва - Графичар

Борба за врх: Мачва - Графичар

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Мечеви са екс суперлигашима

Мачва јуче гостовала у Бачкој Паланци. У недељу долази Златибор у Шабац. Од бивших суперлигаша, Шапчани у најбољој форми, трећина сезоне иза нас, две трећине преостале
Ново ванредно коло одиграно јуче, без могућности да буде део издања „Гласа Подриња“ који испред себе, онемогућава да дамо комплетну слику о ситуацији пред финиш јесење полусезоне, но без обзира на резултат против доскорашњих колега из Супер лиге, Мачва може бити у глобалу задовољна, а евентуална победа јуче, апсолутно би „црвено-црне“ издвојила међу три најозбиљнија кандидата у борби за врх. Победа против младог Графичара је значајна и са психолошког становишта, јер је много играча било одсутно и мечу је претходила тренажна недеља са једва 11 играча у тренингу услед повреда и битке са вирусом.

-Успели смо без пет, шест стандардних и врло важних играча. Игром смо заслужили убедљивију победу и гол који сам постигао је награда за читав тим који је показао фанатичну борбеност упркос проблемима и поразу претходне недеље. Уживамо у врху табеле и желимо што дуже да останемо ту – истакао је стрелац победоносног и вероватно најлепшег гола сезоне, из слободног ударца са око 30 метара, Ђорђе Белић.

Одмах после једног доскорашњег суперлигаша, следи меч против другог такмаца са којим је Мачва водила битке у елити претходне сезоне. Златибор је тамо био свега једну, једини је тим против кога је шабачка екипа у шампионату 2020/2021. остварила дуплу победу, а положај на табели показује да је Мачва фаворит.

Мачва – Графичар 2:1 (1:1)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.500. Главни судија: Стефан Јекнић (Суботица); помоћници: Јовановић-Џајић (Уб) и Рађен (Нови Сад). СТРЕЛЦИ: Пешић у 38. и Белић у 88. минуту за Мачву; Видић у 20. за Графичар. ЖУТИ КАРТОНИ: Гигић и Тримановић (Мачва); Н. Станковић, Деспотовски, Лазић (Графичар).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Стевановић, Пешић, Гигић, Белић, Марјановић (Чворић), Стојчић, Панић (Радовановић), В. Мијаиловић (Тримановић), Ристановић.
ГРАФИЧАР: А. Станковић, Деспотовски, Бабић, Радуловић (Алсан), Васиљевић (Матић), Видић (Голијанин), Н. Митуљикић (Ј. Митуљикић), Станковић, Ђермановић, Лазић, Ибањез (Стајић).


Тим из Чајетине је победио само једном ове сезоне, исказао се као експерт за ремије и то оне без голова, сакупио их је чак четири у десет кола. Умео је да изгуби два бода од слабашног Кабела, али ди да заустави одлични Јавор. Инђија и Рад су га победили, али је Златибор надигао панчевачког „Жељу“, што сугерише о непредвидљивости зелено-белих, уз ипак слаб учинак на гостујућем терену. Највећа опасност је Ђорђе Ивковић, стрелац половине голова Златибораца. Одбрана је јачи део тима: Савић на голу, Јањушевић, Башић, Дашић.

Мачва је квалитетнији тим свакако, али млађи и састав је упитан због паузе за неке играче. Традиција је на њеној страни, за сада је део четворке у врху коју чине: Инђија, Младост, Мачва и Јавор.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa