Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Паметна камера синхронизује рад семафора
РАСКРСНИЦА ПОЦЕРСКЕ И ОБИЛАЗНОГ ПУТА

Паметна камера синхронизује рад семафора

Према њеним речима, у Програму за рад савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца за 2022. годину као засебна мера налази се, између осталог, и постављање радарског и система видео надзора на територији нашег града те је ова камера одличан начин да се укаже на значај и овог сегмента безбедности саобраћаја
Прва камера, у оквиру пилот пројекта, постављена је на раскрсници Поцерске и Обилазног пута (семафор ка Јевремовцу). Камера ће пратити фреквентност саобраћаја и на основу тога ће регулисати рад семафора.
-У Програму за рад Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца за 2021. годину у области рада Унапређење саобраћајне инфраструктуре, а кроз меру Координирање рада и умрежавање светлосне сигнализације постављена и ова камера као пилот пројекат која служи за паметно синхронизовање рада семафора што значи да сада, између осталог, можемо одмах помоћу новог софтвера да знамо ако неки семафор не ради без, како је то до сада било, изласка на терен. Ово је потребан корак ка паметним раскрсницама, односно да у различитим периодима дана буде другачије трајање светала у зависности од интезитета саобраћаја, каже Катарина Тадић, секретар Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на територији Град Шапца.
Према њеним речима, у Програму за рад савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца за 2022. годину као засебна мера налази се, између осталог, и постављање радарског и система видео надзора на територији нашег града те је ова камера одличан начин да се укаже на значај и овог сегмента безбедности саобраћаја.
-Важно је да нагласимо да овакаве мере немају за циљ да иритирају или застрашују наше суграђане већ да нам помогну да још више унапредимо њихову безбедност у саобраћају. Град Шабац се, када је реч о саобраћају, сусреће са многим изазовима, а један од њих је свакако тај податак да имамо више регистрованих аутомобила по глави становника од Београда и зато нас охрабрују статистички подаци које тренутно имамо а то је да имамо 5 погинулих лица од почетка године до данашњег дана, што је немерљив губитак, али и смањење од скоро 60 одсто у односу на број за исти период претходне године. У наредном периоду у плану Савета су ноћне акције усмерене ка младима у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, као и тренинзи за возаче двоточкаша и младе возаче које су од посебног значаја јер су они једна од најрањивијих група учесника у саобраћају, истиче Тадићева.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa