Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
ДЕЦА И РОДИТЕЉИ

ПЕРИОД (НЕ)ОДРАСТАЊА

Заиста, можете се лудо забавити одгајајући децу, само претходно је неопходно обавити одређене припреме.
Препоручљиво је, пре него ли почне период одрастања вашег детета, порадити на ојачавању нервне мускулатуре. Најпоузданији начин претварања нерава у бродску ужад, јесте да на послу замолите директора или шефа да вам на најбруталнији начин тренира живце. То је изузетно делотворан поступак, јер, када напустите радно место и вратите се у топло, породично гнездо, ваши пилићи могу да вам раде шта хоће. Ви, реално гледано, немате воље да се одупрете небројаним захтевима и потребама, па тако изломљени и немоћни, (након тешког тренинга), мирно подносите све што вас снађе.
Евентуално, до несугласица може доћи са брачним другом, ако почнете да се такмичите у знању из генетике. Следе тврдње: ,,Овако се понаша само твоја мајка, (по маминој линији), а ћерка ти је иста она“. Или: ,,Једино сам ја, будала, могла правити децу са тобом, иако сам упознала твоје родитеље“. Или ово: ,,Дедини су то гени, наше дете љуби га деда, види се на километар“, а ви (ако сте снаја дотичном деди), само заколутате очима и кисело се осмехнете.
А деца расту... А вама се чини да сте недорасли за улогу родитеља. Без бриге, ту су деке, баке, стрине, ујаци, тетке... комшије.
Озбиљан процес одрастања ваше деце, треба да вас извуче из замке о васпитавању као озбиљном послу. Увек ће неко за ваше дете, које годинама заливате и прихрањујете свим расположивим васпитним ђубривима, рећи: - неваспитано дериште -. Зато, немојте се превише трудити, јер су људи а и доба у коме живимо ТАКВИ...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa