Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.

Трекинг на Засавици

Планинарско-алпинистички клуб “Чивија“ из Шапца је, протеклог викенда, био организатор Међународног сусрета планинара и последњег 7.кола Војвођанске трекинг лиге на Засавици.

У специјалном резервату природе Засавица окупило се око 300 учесника ове манифестације из Србије, Републике Српске и Мађарске. Први су стартовали такмичари Војвођанске трекинг лиге, њих 186. Стазе су биле кружне, а дужине су износиле 13, 21 и 33 километра уз 4 контролне тачке. Потом је кренула група рекреативаца на најкраћу трекинг стазу од 13 км да би после сат времена сви остали учесници пешачили до села Равње. Испред шанца Зеке Буљубаше присутне су поздравили представници месне заједнице Равње и представили ток боја на Засавици, а који се одиграо 1813. године. Са задовољством су показали и поставку музеја, цркву и посебно мурал, дуг 50 метара, који представља српске устанике са једне, и турску војску на супротној страни.

Поновним доласком у резерват Засавица подељене су захвалнице за учествовање на манифестацији, а медаље и пехари за такмичаре Војвођанске трекинг лиге.

Уз физичке активности учесницима су били на располагању сви садржаји које нуди СРП Засавица.
Наредна манифестација биће одржана 2.октобра 2022.године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa