Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Сачувајмо околину и осмех нашем суграђанину
Хуманитарна акција ученика и
запослених у Шабачкој гимназији

Сачувајмо околину и осмех нашем суграђанину

Пре отприлике осам или девет година ученици и запослени у Шабачкој гимназији су се први пут укључили у акцију Чеп за хендикеп, како би помогли особама са инвалидитетом
У сарадњи са Удружењем „Да будемо сви једнаки“, тачније у договору са магистром Мирјаном Савић, логопедом сурдологом специјалистом и чланом овог Удружења, Шабачка гимназија се укључила у акцију прикупљања пластичних чепова у хуманитарне сврхе. Чепове ћемо донирати Удружењу, а новац од продаје чепова намењен је овог пута изградњи приступне рампе за нашег суграђанина.
Пре отприлике осам или девет година ученици и запослени у Шабачкој гимназији су се први пут укључили у акцију Чеп за хендикеп, како би помогли особама са инвалидитетом, на иницијативу колегинице у пензији Весне Веселиновић, професора географије и Биљане Дробњак, стручног сарадника.

-Нисам сасвим сигурна да бих могла навести тачан датум и годину, када смо се укључили први пут у ову акцију, али се одлично сећам да смо тадашња директорка Шабачке гимназије Мирослава Ивановић, професорка хемије у пензији и ја, успеле да добијемо и наменску кутију у облику епрувете за сакупљање чепова. Одзив свих ових година за учешће у овој акцији и количина прикупљених чепова су доста добри.



Сакупљање пластичних чепова у оваквим акцијама сем тог хуманог и развијања подршке и емпатије, због заштите и очувања животне средине има и социо-еколошку димензију за све оне који у томе учествују индиректно или директно. Како смо у обавези у складу са Законом и различитим правилницима да код ученика развијамо и међупредметне компетенције од којих је једна и одговоран однос према околини, заиста се трудимо сви у нашој Школи да организујемо различите манифестације са тим истим циљем. Наши ученици се радо одазивају оваквим акцијама и веома су активни, тако да нам онда није компликовано да заједно са њима овакве акције успешно и реализујемо, рекла нам је Биљана Дробњак, стручни сарадник, мастер педагог у звању педагошког саветника.

Чепове можете оставити у наменску кутију поред главног улаза у Школу, или их дати Биљани Дробњак. Планирали смо да Акција (за овог суграђанина), траје наредних месец дана, отприлике до краја октобра месеца. Ову прилику користимо да замолимо све пријатеље Шабачке гимназије да донирају пластичне чепове, како бисмо помогли нашем суграђанину, истакао нам је Саша Лазић, стручни сарадник библиотекар у Шабачкој гимназији и организатор ове Акције заједно са Биљаном Дробњак.
Подсећамо све заинтересоване суграђане уколико желе да буду донатори, да могу пластичне чепове оставити у Шабачкој гимназији сваког радног дана од 7.30 до 19.30 сати.
Шабачка гимназија

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa