Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Игром кроз изазове
Заједничка активност Основних Школа „Николај
Велимировић“, „Лаза К. Лазаревић“ и „Вук Караџић“

Игром кроз изазове

Дана, 9. октобра, ОШ „Николај Велимировић“ била је домаћин активности којa се реализује у оквиру пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“, а у сарадњи са „Центром за интерактивну педагогију“ и Дечијом фондацијом „Песталоци“. Учешће у овој активности узело је 15 ученика, по пет из сваке од три партнерске школе у Пројекту – ОШ „Николај Велимировић“, ОШ „Лаза К. Лазаревић“ и ОШ „Вук Караџић“. Активност је такође и део програма за Дечију недељу, која се реализује под мотом: „Дете је дете да га волите и разумете“ (Љ. Ршумовић).

Тема радионице биле су иновативне дидактичке игре, приказане кроз две практичне радионице, које представљају нове изазове у којима се развијају координација, логичка интелигенција, пажња, моторика и наравно дружење и сарадња.

Први део активности је реализован у учионици, а други део у сали за физичко васпитање. У првом делу радионице ученици су имали прилику да се међусобно упознају, након чега су се заједнички посветили друштвеним играма за унапређење когнитивних способности и креативности. Ученицима је у понуди било 9 различитих друштевних игара (Quoridor, Squadro, Quixo, Quantik, Katamino, Pylos и сл.). У току прве активности ученици су се ротирали по „станицама“ где су биле постављене различите игре, тако да су сви узели учешће у свим играма.

Након паузе за освежење, ученици су реализовали практични део у сали, где је био демонстриран иновативни час физичког вежбања са акцентом на вежбе за унапређење моторичке интелигенције, брзине реакције и прецизности.

Ученицима се посебно допао систем светлосних сензора „Blazepod“ као и уводни део радионице где су вежбали уз музичку пратњу.

Сарадња ове три основне школе је још само један од показатеља, да је тимски рад драгоцен, како за ученик, тако и за запослене.
Пројектни тимови Основних школа “Николај Велимировић“, „Вук Караџић“ и „Лаза К. Лазаревић“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa