Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Ширење водоводне и канализационе мреже
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ПОСЕТИО ЈКП „ВОДОВОД ШАБАЦ“

Ширење водоводне и канализационе мреже

У оквиру пројекта ,,Чиста Србија“, захваљујући подршци државе, на територији града Шапца ће до 2025. године канализациона мрежа бити продужена за 150 километара, 100 километара у приградским насељима и 50 на сеоском подручју. Поред овог, које нам долази из инвестиционог плана државе, из сопствених средстава и средстава Града, радићемо на ширењу водоводне мреже у нашем град
Градоначелник Шапца др Александар Пајић, прошлог четвртка, посетио је ЈКП ,,Водовод Шабац” где је са в.д. директора Јованом Вранешом, инжењерима и стручним тимом разговарао о стању у предузећу и плановима за будућност.

Градоначелник Пајић истакао је да Водовод може да се похвали да је у области водоснабдевања испунио све захтеве грађана и привреде.

- Ово јавно предузеће у својим лабораторијама контролише биолошки и хемијски квалитет воде коју наши суграђани користе. Потенцијали изворишта и квалитет пијаће воде су одлични, истакако је Пајић и додао да су за наредни период договорили обећано ширење водоводне и канализационе мреже.
Градоначелник Пајић и Вранеш обишли су извориште воде “Мали Забран”, црпну станицу ,,Металопластика” и Централно постројење за пречишћавање отпадних вода.



- У оквиру пројекта ,,Чиста Србија“, захваљујући подршци државе, на територији града Шапца ће до 2025. године канализациона мрежа бити продужена за 150 километара, 100 километара у приградским насељима и 50 на сеоском подручју. У данашње време, значај канализације је све већи, јер су пред нама све захтевнији еколошки стандарди које је потребно обезбедити. За побољшање услова живота и рада на селу, канализација је један од битнијих предуслова. Град Шабац својим односом према екологији, а пре свега према квалитету живота својих суграђана, тежи модерно уређеном граду – Граду будућности ”, казао је Пајић.

Вранеш је нагласио је да му је драго што је градоначелник посетио једно од најважнијих комуналних предузећа у граду.

- Договорили смо се да заједнички наступимо у решавању свих визија и пословних планова које наше предузеће има. Један од првих је пројекат ,,Чиста Србија”, а акценат смо ставили и на водоснабдевање. Поред овог, које нам долази из инвестиционог плана државе, из сопствених средстава и средстава Града, радићемо на ширењу водоводне мреже у нашем граду. Почињемо са студијама, испитивањима, израдама генералних пројеката да бисмо добили комплетну слику о потреби водоснабдевања и каналисања нашег града”, рекао је Вранеш.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa