Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Приоритет ризичне групе
СТИГЛО 5.000 ВАКЦИНА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

Приоритет ризичне групе

Грађани Шапца од прошлог петка се могу вакцинисати против сезонског грипа на једном од 16 пунктова у селима и на четири пункта у граду. Вакцинација се обавља вакцинама произведеним на “Торлаку” и произвођача “Синофи”. Грађани не морају да се пријављују за ову вакцину, довољно је да дођу у амбуланту.

-Нашим грађанима ћемо омогућити да истог дана могу да приме и вакцине против ковида и против сезонског грипа, једну у једну, а другу у другу руку. Вакцине против грипа су дистрибуиране у сеоске и градске амбуланте. Вакцине су достављене амбулантама у Волујцу, Варни, Јевремовцу, Добрићу, Прњавору, Липолисту, Змињаку, Рибарима, Слепчевићу, Дреновцу, Шеварицама, Мачванском Причиновићу, Табановићу, Јеленчи, Ориду и Мајуру. Градске амбуланте у које су дистрибуиране вакцине су Друга здравствена, Четврта здравствена, Чавић, и Летњиковац, навела је директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић и додала да приоритет имају лица која спадају у ризичне групе: труднице, запослени у здравственим и установама социјалне заштите, хронични болесници, оболели од кардиоваскуларних болести, бубрежни болесници, пацијенти са неуролошким обољењима, ХИВ-ом, малигним болестима.

Амбулантама је достављено око 5.000 вакцине оба произвођача. Грађани којима у селима не ради амбуланта, могу се вакцинисати у неком од села у околини или у некој од градских амбуланти.
Грађани који желе истовремено да се вакцинишу и против ковица и против грипа, то могу обавити на вакциналном пункту у улици Попа Карана. Најновије препоруке су да се ове вакцине могу примити у исто време, једна у једну, а друга у другу руку.

Вакцина коју производи “Торлак” препоручује се за одрасле старости од 18 до 65 година, док је “Синофи” вакцина за све старосне доби, односно могу је примити и бебе већ од шест месеци.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa