Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Вакцина најважнија мера у заштити здравља
ДИРЕКТОР ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ПРИМИО ДВЕ ВАКЦИНЕ

Вакцина најважнија мера у заштити здравља

Директор Завода за јавно здравље Шабац, др Бранко Вујковић искористио је први дан почетка векцинације против сезонског грипа у Шапцу како би примио ову, али и трећу дозу Синофарм вакцине против ковида. Вујоовић се против грипа имунизовао вакцином коју је произвео “Торлак”.

-После више од деценију урушавања института “Торлак” добра вест за све грађане Србије је да је држава покренула производњу и да “Торлак”, поред тога што ће бити центар за Србију, биће и за овај део Европе. Поново, у великим количинама, производи вакцину против грипа, али и вакцину против Ковида 19. Већ је произвео скоро два милиона доза вакцине против ковида 19. Добра вест за грађане Србије је да обе вакцине могу примити на свим вакциналним пунктовима широм Мачванског округа. Искористи своје право, како бих заштито своје, али и здравље својих укућана и заједнице и примио трећу дозу вакцине против ковида 19 и вакцину против грипа, рекао је др Бранко Вујковић.

На територији Округа дато је скоро 300.000 доза вакцина против ковида 19 и није било ниједног тежег нежељеног дејства.

Вујковић је рекао да је у том тренутку у ковид болницама Мачванског округа више од 300 тешко оболелих пацијената, а 162 особе су у овим болницама умрле за месец дана. Велики број је био радно способан, а четири петине нису били вакцинисани.

-Апелујем на све здравствене раднике да промовишу вакцинацију, као најважнију меру за заштиту здравља. Позивам грађане да све који их одвраћају од вакцинације пријаве надлежним здравствеим институцијама, здравственој инспекцији и Лекарској комори Србије, поручио је др Бранко Вујковић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa