Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Учење и забава хуманог карактера
Ревијална изложба кућних љубимаца у Лазиној школи

Учење и забава хуманог карактера

Оно што је посебно красило поменуту активност јесте и хуманитарни карактер, јер су сви родитељи и ученици донели по неку ситиницу у виду хране, грицкалице или играчке за псе из азила којима је све што је прикупљено након изложбе и прослеђено
Три шабачке основне школе: ОШ Лаза К. Лазаревић, ОШ Николај Велимировић и ОШ Вук Караџић учествују у пројекту Партнерство за праведно квалитетно образовање у организацији Центра за интеркативну педагогију, а уз подршку Дечје фондације Песталоци.

Циљ наведеног пројекта јесте праведна уписна политика, уважавање различитости и умрежавање и развијање сарадње међу школама. Поред организатора и покровитеља, пројекат је подршан и од стране Локалне самоуправе и Школске управе у Ваљеву.

Пројекти тимови поменутих школа, удружених снага и идеја, заједно су спровели низ едукативних и забавних активности, а једна од њих је и Ревијална изложба кућних љубимаца (паса) која је реализована 16. октобра у просторијама и дворишту Лазине школе, a на предлог ученика виших и нижих разреда који су се, путем анкете, изјашњавали о темама радионица.



Наведена активност, поред изложбе паса, обухватала је и радионичарски део у којем су ученици имали прилику да од еминентних стручњака, познавалаца и љубитеља паса сазнају различите информације на тему неге, бриге, здравља и одговорног власништва.

Након предавања стручњака, у дворишту Лазине школе нестрпљиви родитељи, са својим куцама – кућним љубимцима, чекали су своју децу да дођу са предавања и тиме је све било спремно да ревијална иложба кућних љубимаца почне. Оно што је посебно красило поменуту активност јесте и хуманитарни карактер, јер су сви родитељи и ученици донели по неку ситиницу у виду хране, грицкалице или играчке за псе из азила којима је све што је прикупљено након изложбе и прослеђено.

Жагор и лавеж паса, задовољни родитељи, дечји осмеси и добра организација допринели су да кућни љубимци, од милоште куце, дефилују као прави победници иако је изложба имала ревијални карактер. Посебну атракцију и одушевљење присутних изазвао је пони чије је име Љубичица, а који је кућни љубимац ученице првог разреда Саре Ђорђић. Предавачи, представници Пројектног тима и сви ученици награђени су захвалницама за учешће, а надовезујућа активност, која ће се остварити крајем октобра или почетком идућег месеца, биће усмерена на креирање и промоцију видео-спота и кратког филма у вези са изложбом.



Пројекти тим Лазине школе захваљује се пројектим тимовима Вукове и Николајеве школе, представницима Центра за интерактивну педагогију, свим родитељима и ученицима који су узели учешће у ревијалној изложби, али и људима без којих би ова активност изгубила смисао: др ветерине Јелени Смиљанић, власнику и руководиоцу азила Александру Станојловићу, организатору изложбе Владети Јеремићу и Александри Војиновић, власници продавнице за кућне љубимце који су својим знањем, искуством и саветима допринели да сви учесници буду богатији за нова сазнања.
ОШ „Лаза Лазаревић“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa