Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Стуб хуманости у епидемији
Медицинске сестре прославиле Свету Петку

Стуб хуманости у епидемији

Домаћини славе медицинске сестре са офталмолошког и одељења ортопедије, Служба за здравствену заштиту одраслог становништва. Борба против корона вируса захтевала посвећеност
Медицинске сестре Дома здравља и Опште болнице Шабац и ове године прославиле су своју славу – Свету Петку, заштитиницу жена али и медицинских сестара, у Клубу Опште Болнице „Др Лаза К. Лазаревић“.
Овогодишњи домаћини славе биле су медицинске сестре са офталмолошког и одељења ортопедије као и Служба за здравствену заштиту одраслог становништва.

-У време велике епидемије оне су стуб и окосница ове борбе, никад теже и никад захтевније, а њихов задатак је огроман – да негују и брину о пацијентима, деле терапије. Жртва коју оне носе у ово тешко време је немерљива – истакао је Директор Опште болнице др Слободан Поповић и изразио неизмерну захвалност и нагласио да велика емпатија треба да се упути свим здравственим радницима који улажу напоре да би бринули о здрављу и животима наших суграђана.

Борба против корона вируса захтевала је велику посвећеност и хуманост медицинских сестара како би здравствени систем опстао.

-Данас обележавамо Свету Петку и надамо се да ће следеће године све ово изгледати другачије, без маски. Чувајте се, вакцинишите се како би ускоро из свега овога изашли здрави – поручила је главна сестра Службе за здравствену заштиту становништва Тања Јовановић.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa