Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Задовољство је посетити пријатеље
Делегација града Шапца у Аргостолију

Задовољство је посетити пријатеље

Наш град реализоваће договорене пројекте у области образовања, културе и спорта. Следећи сусрет смо договорили већ на пролеће када ће делегација Аргостолија посетити наш град
Делегација града Шапца на челу са градоначелником др Александром Пајићем и председником Скупштине града Шапца Немањом Пајићем посетила је Аргостоли, шабачки град побратим у Грчкој, поводом светог Герасима, славе острва Кефалонија. Током посете, делегација се састала са почасним конзулом Републике Србије у Грчкој, Виктором Рухотасом, градоначелником Аргостолија, Теофилосом Михалатосом, представницима грчке Владе и Његовим преосвештенством владиком Кефалоније Димитриосом. Грчка страна изразила је задовољство што је након 15 година градоначелник Шапца поново посетио Кефалонију. Делегација града Шапца током посете присуствовала je литургији у манастиру Светог Герасима.

Градоначелник Пајић истакао је да ће Град Шабац наставити да негује братске односе са Аргостолијем.

,,Шабац и Аргостоли је пре 26 година спојила Повеља о братству, а сад ова два града вежу и нераскидиве пријатељске везе. Сарадњу са нашим градом започео је доктор стоматологије Виктор Рухотас, Грк који је студије завршио у Београду, а данас је велики пријатељ Србије и Шапца. Наш град реализоваће договорене пројекте у области образовања, културе и спорта. Следећи сусрет смо договорили већ на пролеће када ће делегација Аргостолија посетити наш град. Задовољство ми је што смо посетили грчке пријатеље и још једном потврдили одличне односе наша два града”, казао је градоначелник Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa