Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Епидемиолошка ситуација се погоршава
СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Епидемиолошка ситуација се погоршава

За утврђене неправилности изречене су следеће мере: два налога од по 150.000 динара;три налога од по 30.000 динара и пет налога од по 5.000 динара. Поднет је један захтев судији за прекршаје и изречене су две мере пражњења објеката
Према подацима Кризног штаба, који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије у порасту је број заражених, хоспитализованих,лица за прегледе у ковид амбулантама и преминулих. Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Oд четвртка 21.октобра до понедељка 25.октобра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције, о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

Обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи и даље је на снази. Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно,по утврђеној динамици.
Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Од четвртка 21. октобра до понедељка 25.октобра контролисано је 1.024 објекта, а у надзору је учествовало 103 инспекторa. Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили 14 неправилности које се односе на ограничено радно време, личну заштитну опрему запослених и корона редара. За утврђене неправилности изречене су следеће мере: два налога од по 150.000 динара;три налога од по 30.000 динара и пет налога од по 5.000 динара. Поднет је један захтев судији за прекршаје и изречене су две мере пражњења објеката.

У петак 22.октобра 2021.године одржана је Пета седница Координационе комисије за инспекцијски надзор на којој је између осталог извршена анализа рада и остварени резултати Радне групе за координацију инспекција ради примене мера на сузбијању ширења вируса Ковид-19.

Инспекцијским органима локалних самоуправа,комуналној милицији и републичким инспекцијама које су ангажоване у контролама, у суботу 23. октобра су достављени инструкција и Уредба о допуни Уредбе Владе Републике Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 22.10.2021. године.

Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају да се ситуација погоршава. Апелује се на грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу ,како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa