Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Следи стари дерби против Војводине

Следи стари дерби против Војводине

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

За повратак победама

Војводина прилика да се тим врати успесима. Тешка четири дана. Мечеви против искуснијих екипа којима се супротставио десеткован Шабац. Ниједном комплетан тим
Наступ у Европи је Шапчанима донео успехе, промоцију, изузетно важно искуство за млађе првотимце, међутим тежак ритам и некомплетан тим шампиона Србије из 2019. године, плаћају цех у овом тренутку. Иза нас је четири кола Супер лиге, а Шабац ниједном није имао најјачи састав на располагању. Такав недостатак се осети против јаких ривала. Партизан је у другом полувремену решио питање победника, док против Радничког није постојала реална шанса. Разлика у квалитету два тима у овом тренутку је неколико голова, а више од тога је на души немотивисаног наступа, некомплетног састава и расположеног голмана Крагујевца Добожанова. Потребан је повратак победама, а следе три меча где је циљ девет бодова.

Раднички - Шабац 17:5 (5:1, 3:1, 5:1, 4:2)
Базен СЦ Парк. Судије: Раковић-Крстоношић и Миловић. Искључења: Раднички 11, Шабац 12. Петерци: Раднички 1 (1), Шабац 1 (0).
РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 3, Станојевић 1, Јанковић 1, Ћук 3, Круг, Укропина 1, Пљеванчић 2, Тохољ 1, Панић 1, Лукић 1, Врлић 1, Милутиновић, Радуловић 2.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Мараш, Репановић 1, Копцев, Васовић, Митровић 1, Станић, Тубић 1,Шулц, Стојановић, Тонковић 1. Вукадиновић, Ћетковић.


Прво стиже Војводина. Екипа из врха домаћег ватерпола, у малом дербију. Квалитет и традиција су последњих година на страни „чивијаша“, међутим Новосађани констатно на предују у погледу састава, те и ове сезоне имају квалитетнију и искуснију екипу него претходне. Један од водећих играча претходне, Марко Тубић, појачао је управо Шабац, међутим у своје редове су вратили Рогача, стрелца одлучујућег гола за Шапчане у мајсорици финала плеј офа у јуну 2019, као и препорођеног Богдановића, још једног искусног играча. Радованлија и Бурсаћ су два аса са већ значјаном колекцијом трофеја, репрезентативним искуством, док је Прекогачић узданица већ неколико година. Титулу у Шапцу је освојио и Павле Гавриловић, данас на голу „Воше“. Нови квалитет је донео и доскорашњи играч Партизана Радовановић. Младе снаге предовди Биочанин. Променили су и тренера, вративши Мирслава Бајина у српски ватерполо после изузетних сезона у Мађарској. Војводина је играла апсолутно равноправно против Звезде све до самог финиша, а Пролетер који је намучио Шапчане је „слистила“ са девет голова разлике.

Партизан – Шабац 15:10 (3:2, 5:5, 3:1, 4:2)
Базен Бањица. Судије: Раковић и Вирјевић. Искључења: Партизан 9, Шабац 14. Петерци: Партизан 2 (2), Шабац1 (1).
ПАРТИЗАН: Ристичевић, Јакшић, Бараћ, Вићковић 2, Алексић 4, Димитријевић, Бовен 1, Нешић, Вицо 2, Радојевић 3, Андрин, Митровић 3, Булајић, Којић. Тренер: Королија.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Мараш, Репановић 1, Копцев, Васовић, Митровић, Станић, Тубић 1, Шулц 2, Стојановић 3, Тонковић 1, Зељковић, Ћетковић 1. Тренер: Васовић.


Квалитет је на старани Шапца, али је састав упитан, времена за одмор није ни било, а меч у суботу је дванаести током октобра за овдашњи клуб. Новосађани немају шта да изгубе, Шабац је победио у последњих седам међусобних мечева и носи и сада терет фаворита.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa