Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Енергетски ефикаснија домаћинства
Субвениције за промену столарије и котлова

Енергетски ефикаснија домаћинства

Обухваћена су 72 домаћинства – 55 је добило могућност замене столарије а 17 котао на биомасу. Пилот пројекат који се показао као одличан а интересовање било велико
Потписивање тројног Уговора о суфинансирању мера енергетске санације породичне куће организовано је у петак у Градској кући.

Уговор је потписан између градоначелника Шапца др Александра Пајића, грађана као крајних корисника и привредних субјеката као директних корисника. Обухваћена су 72 домаћинства – 55 је добило могућност замене столарије а 17 котао на биомасу.

-Град Шабац и Министарство за рударство и енергетику испред Владе Србије су суфинансирали пројекат енергетске ефикасности за породична домаћинства. Као град смо издвојили пет милиона динара, држава је издвојила пет милиона динара. То представља половину средстава док ће остатак финансирати наши суграђани. Велико је задовољство што смо међу 67 локалних самоуправа којима је то омогућено јер ово је пилот пројекат који се показао као одличан а интересовање било велико – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да ће следеће године овај пројекат бити проширен на читаву територију града Шапца.

Услови које су грађани морали да испуне су: да је кућа бар у поступку озакоњења и да живе у тим објектима, односно да се не ради о викендици (доказ су били рачуни за струју). Листа је формирана на основу броја бодова, а бодован је, између осталог, и број чланова домаћинства.

Фото: "Глас Подриња"


Становник Јеленче Милета Ђурић добио је субвенцију за замену столарије.
-Ово је одлична ствар. Захваљујем се како локалној самоуправи тако и градоначелнику. Моја кућа има 120 квадрата и ово представља велику уштеду за моју породицу.
Предвиђено је да у овом, првом кругу, буду субвенционисане само куће у селима и приградским насељима. Субвенције ће покривати до 50 одсто трошкова, односно до 100.000 динара за замену столарије и до 85.000 динара за замену котлова.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa